logo F1online.sk

Leclercovo šteniatko je už právoplatným členom padoku

8. mája 2024, 13:14

Šteniatko Charlesa Leclerca dostalo v Miami vlastnú priepustku do padoku.

Ďalšie rýchle správy

dnes 18:24

Technický riaditeľ Mercedesu James Allison opúšťal okruh so zaujímavým suvenírom. Na pleciach si niesol nos monopostu, vraj ho chce vziať do továrne v Brackley.

dnes 18:23

Frédéric Vasseur si v padoku vyhliadol Zaka Browna, aby mu nasadil šiltovku Ferrari. Ten mu službičku z Miami vrátil a takto sa s ňou promenádoval po padoku.

dnes 17:43

Fernando Alonso si v Imole pripísal najhorší výsledok svojej dlhej kariéry. Vo výsledkoch sa už raz objavil na devätnástej priečke, ale na VC Mexika 2022 po zlyhaní pohonnej jednotky nedorazil do cieľa.

dnes 17:43

Max Verstappen vyhráva častejšie ako Lewis Hamilton. Zo všetkých veľkých cien, do ktorých nastúpil, vyhral až 30,7%, zatiaľ čo Lewis Hamilton ich ovládol len 30,3 percenta.

Verstappen je v tomto ohľade najlepším jazdcom od čias Jima Clarka (34,7%).

dnes 17:39

Max Verstappen odjazdil takmer celé nedeľné preteky s nožom na krku. Hneď na začiatku trikrát porušil traťové limity a dostal čierno-bielu vlajku. Keby prekročil bielu čiaru ešte raz, dostal by päťsekundový trest a o víťazstvo by prišiel.

Takto vyzerá prehľad všetkých škrtnutých časov:

dnes 17:35

Na štartovom rošte VC Emilia Romagna boli hneď dvaja premiéri. Na jednej strane premiérka Talianska Giorgia Meloniová, ale okrem nej aj premiér Thajska Srettha Thavisin.

Karun Čandhok žmurká jedným očkom: “Pôjde F1 do Thajska?”

dnes 17:34

Sebastian Vettel sa na záver svojej jazdy poklonil pred oboma vlajkami.

dnes 17:33

Pred štartom pretekov divákov potešil Sebastian Vettel jazdou v Sennovom McLarene MP4/8 zo sezóny 1993, ktorý bol upravený tak, aby mohol jazdiť aj s ekologickým palivom. Kiežby sme tam mohli byť a počuť ten zvuk na vlastné uši!

Sebastian Vettel odjazdil niekoľko kôl a na konci z kokpitu vytiahol brazílsku a rakúsku vlajku. Takto si pripomenul 30. výročie od smrti Ayrtona Sennu a Rolanda Ratzenbergera.

dnes 17:32

Max Verstappen dnes nejazdil stopercentne vyspatý. Pilot Red Bull dnes už totiž jazdil na virtuálnej 24-hodinovke na Nürburgringu. Večer absolvoval trojhodinový, dnes ráno ďalší dvojhodinový stint.

Prezradil, že spal dovedna sedem hodín. “Sedem hodín je dosť. Chcel by som spať aj viac, ale sedem stačí. Teším sa na dnešný deň a pretekanie. Mali sme však dobré stinty a hodinu a 45 minút pred koncom vedieme, takže to sledujem, ako môžem, je to zábava,” povedal krátko pred štartom veľkej ceny.

V nedeľu sa stal prvým pilotom v histórii, ktorý vyhral 24-hodinové preteky, zatiaľ čo sedel v kokpite monopostu F1 a chystal sa na štart.

dnes 12:05

FIA oficiálne potvrdila správy, že Fernando Alonso bude štartovať z boxovej uličky. Tím sa rozhodol zmeniť nastavenia predného zavesenia.

dnes 10:28

K večernej trojhodinovej jazde na virtuálnej 24-hodinovke Max Verstappen ráno pridal ďalšie dve hodiny. Svojmu tímu dnes navýšil náskok o približne desať sekúnd a pohodlne vedie.

Na streame s ním pôvodne chceli spraviť aj rozhovor, ale Holanďan musel utekať na okruh. O necelých päť hodín už totiž bude pretekať na VC Emilia Romagna.

dnes 10:02

A teraz sledujte, ako Maxovi Verstappenovi pomohol zákryt Nica Hülkenberga na začiatku jeho kola.

V tejto vizualizácii si zároveň môžeme všimnúť, aký mal nanič výjazd z poslednej zákruty.

Ďalšie rýchle správy