logo F1online.sk

Landovi Norrisovi prišiel zagratulovať aj Donald Trump

6. mája 2024, 00:41

Landovi Norrisovi prišiel zagratulovať aj Donald Trump. Návšteva exprezidenta, ale v prvom rade prezidentského kandidáta a aktívneho politika nepotešila všetkých, keďže Formula 1 aj McLaren o sebe prehlasujú, že sú apolitické organizácie. Tím už návštevu Trumpa stručne vysvetlil pred pretekmi.

Lando being congratulated by Trump
byu/slutforpringles informula1

Ďalšie rýchle správy

dnes 17:44

Max Verstappen vyrovnal osem pole position v rade Ayrtona Sennu. Takto teda vyzerajú po dnešku historické tabuľky. Sedem pole position v rade vybojovali v histórii F1 štyria muži.

dnes 17:42

Komisári v F3 najprv potrestali Olivera Goetheho päťsekundovou penalizáciou a dali víťazstvo Noelovi Leónovi. Potom si to rozmysleli a trest zrušili. Víťazom je tak nakoniec Goethe.

dnes 17:39

Máme tu ešte dohru incidentu z tretieho tréningu. RB bolo potrestané pokutou päťtisíc eur za incident medzi Danielom Ricciardom a Kevinom Magnussenom, ktorý má skutočne obrovskú smolu na premávku.

Visa Cash App RB is fined €5,000 for Daniel Ricciardo’s incident with Kevin Magnussen in FP3
byu/ICumCoffee informula1

dnes 17:21

Oscar Piastri ešte môže prísť o svoje druhé miesto. Komisári si ho predvolali na 18:15 za blokovanie Kevina Magnussena, ktorý preto vypadol už v Q1.

dnes 17:21

Max Verstappen bude posielať ďakovné pohľadnice aj do Haasu. Nico Hülkenberg mu totiž poskytol takmer dokonalý zákryt. Holanďan po ňom dosiahol maximálku na úrovni 340 km/h, zatiaľ čo Leclerc bez zákrytu letel “len” 330 a Piastri 332 km/h.

dnes 17:21

Charles Leclerc nebol po kvalifikácii vôbec spokojný. Keď mu inžinier čítal výsledky a poznamenal, že Charles je až štvrtý, z kokpitu sa ozvalo: “J*bať to. J*bať to.”

dnes 17:20

V Miami sa fanúšikovia sťažovali na ceny jedla a pitia. Čo hovoríte na ceny v Imole? Voda za dve eurá, pivo za šesť, kúsok pizze za tri…

dnes 15:16

Argentínsky pretekár Franco Colapinto ovládol sobotné preteky Formuly 2. Do vedenia sa dostal po tvrdom súboji s Paulom Aronom v poslednom kole. Tretí skončil Zane Maloney.

dnes 15:14

Štart pretekov F2 poznačila obrovská nehoda, po ktorej vypadlo viacero jazdcov. Do incidentu bol zapletený aj český pretekár Roman Staněk, pre ktorého to bol po štarte zo štvrtého miesta koniec nádejí. Video z incidentu nájdete tu.

dnes 15:05

Podľa holandského novinára Erika van Harena jazdil Red Bull v piatok s menej výkonným motorovým režimom. Vyšší výkon pohonnej jednotky a zmena nastavenia sa postarali o sobotné zlepšenie.

dnes 15:02

Valtteri Bottas bol krátko pred tretím tréningom na návšteve v pohostinskom zariadení Williamsu. Podľa Autosportu mal asi pätnásťminútové stretnutie s šéfom tímu Jamesom Vowlesom.

dnes 12:02

Technický riaditeľ Ferrari Enrico Cardile mal nehodu na motorke a vynechá podujatie v Imole.

Ďalšie rýchle správy