logo F1online.sk

Čandhok nie je spokojný s motorovými pravidlami, chcel by desaťvalce

9. apríla 2024, 13:46

Bývalý pretekár F1 Karun Čandhok sa už tiež dopočul o problémoch monopostov pre rok 2026 na simulátoroch. Podotkol, že toto je prvýkrát, čo sa šasi musí prispôsobovať pravidlám pohonných jednotiek, ktoré boli prijaté preto, aby sa F1 zapáčila Audi a Honde. Aktívna aerodynamika podľa neho uškodí samotnému pretekaniu.

“Posledných pár rokov som vždy tvrdil, že kiežby sme sa v roku 2026 rozhodli ísť cestou desaťvalcov bez hybridnej časti na udržateľných palivách,” píše Čandhok. “Menšie, ľahšie, hlučnejšie a vyzývavejšie autá. Automobilky opäť investujú do programov so spaľovacími motormi. Podľa mňa FIA a Formule 1 ušiel vlak.”

Ďalšie rýchle správy

dnes 17:15

Návštevníci októbrovej VC USA sa v piatok môžu tešiť na koncert Stinga. V sobotu zas bude rapovať Eminem.

dnes 15:04

Max Verstappen získal prvých päť pole positions sezóny, čo sa nikomu nepodarilo od Miku Häkkinena a roku 1999! Ak získa pole position aj v Miami, polepší si v tejto štatistike o jednu priečku a bude na jednej úrovni s Ayrtonom Sennom (1988) a Nigelom Mansellom (1992).

Dlhšiu šnúru z pole positions na úvod roka získal už len Alain Prost (7 pole positions, 1993).

dnes 12:31

Talianska Gazzetta dello Sport tvrdí, že Ferrari je ochotné zaplatiť Adrianovi Neweymu 100 miliónov libier za štvorročnú spoluprácu. Podľa “konzervatívnych” odhadov si má Newey polepšiť v Red Bulle o sumu nad hranicou 10 miliónov za rok.

Maranello má byť zároveň pripravené rokovať s Red Bullom o skoršom uvoľnení Adriana Neweyho, aby mohol pracovať už na monoposte Scuderie pre rok 2026. Z geniálneho konštruktéra by údajne mohol byť “superkonzultant”.

dnes 10:27

Priatelia, na tento víkend si večery nechajte voľné. Čaká nás VC Miami!

dnes 10:00

Kto má najviac trestných bodov na superlicencii? V tejto štatistike vedú Sergio Pérez a Logan Sargeant (8). Oboch delia už len štyri body od pretekového dištancu.

Superlicence penalty points after 2024 Chinese Grand Prix
byu/ICumCoffee informula1

včera 13:41

Podľa Motorsport.com je najhodnotnejším tímom Ferrari. Tesne za ním je Mercedes.

včera 13:39

Lando Norris sa počas voľného víkend poriadne zabával v Amsterdame.

Lando Norris partied a little too hard in Amsterdam today
byu/ICumCoffee informula1

včera 13:38

Sainzovci vyrazili na MotoGP.

včera 13:36

Pre niekoho víťazná trofej, pre mechanikov Red Bullu hračka.

27. apríla 2024, 14:27

Nemecký portál F1-Insider informuje, že medzi pretekmi v Miami a Imole dôjde k stretnutiu na najvyššej úrovni. Generálny riaditeľ Mercedes-Benz Ola Källenius, šéf Mercedesu Toto Wolff a šéf Ineosu Sir James Ratcliffe sa majú stretnúť s Maxom Verstappenom a jeho manažérom Raymondom Vermeulenom. Cieľom je presvedčiť holandského pretekára, aby prestúpil k Mercedesu. Správa uvádza, že peniaze nie sú problém.

27. apríla 2024, 14:17

Podľa tejto zaujímavej analýzy boli v úvode sezóny najväčšími “patrónmi pneumatík” Charles Leclerc a Ferrari. Zaujímavé je, že najhoršie je na tom Red Bull, ale celkový výsledok dosť skresľuje austrálsky výsledok Sergia Péreza.

27. apríla 2024, 14:14

Na americkom okruhu Barber došlo k hororovej nehode v juniorskej sérii USF Pro. Pilotka Ava Dobsonová takto narazila do Bruna Ribeira, ktorý po hodinách zostal stáť na trati v nebezpečnej pozícii. Obaja účastníci nehody sú našťastie v poriadku.

Ďalšie rýchle správy