logo F1online.skF1online.sk

Cunoda v dojazdovom kole takmer spôsobil kolíziu s Ricciardom

2. marca 2024, 18:04

Júki Cunoda po pretekoch poriadne vypenil. V dojazdovom kole sa takto vyrútil pred Daniela Ricciarda.

Japonca očividne hnevalo, že musel pred seba Ricciarda pustiť. Ten mu pozíciu ani nevrátil, hoci sa mu nepodarilo nikoho predbehnúť.

Ďalšie rýchle správy

včera 18:56

Prehľad maximálnych rýchlosti v druhom tréningu potvrdil rozdiel v nastaveniach Nica Hülkenberga a Kevina Magnussena. Nemecký pretekár jazdil s malým zadným krídlom a dosiahol 343 km/h, zatiaľ čo jeho kolega len 336 km/h.

včera 18:54

Max Verstappen a Sergio Pérez majú aj rozdielne zadné krídla. Verstappenovo má zvlnenú hornú hranu a v druhom tréningu malo aj Gurneyho klapku. Pérez má väčšiu verziu bez klapky.

včera 18:54

Na mäkkej aj stredne tvrdej zmesi sa v druhom tréningu objavilo drobenie pneumatík. Týka sa to najviac ľavej prednej pneumatiky, ale aj zadných gúm. V pretekoch by to mohlo rozhodnúť aj vzhľadom na to, že v sobotu má pršať a dážď z trate zmyje gumu.

včera 18:50

Z motorhomu Williamsu po druhom tréningu vyšli otec Carlosa Sainza a jeho manažér Carlos Onoro.

včera 16:36

Max Verstappen a Sergio Pérez v Belgicku jazdia s rozdielnymi špecifikáciami monopostu, potvrdil šéf tímu Christian Horner. “Maxovi a Checovi sme nasadili rôzne komponenty karosérie. Zvyšok je rovnaký. Pripravili sme konfiguráciu na tieto rýchle okruhy, akými sú Spa a Monza. Potom sa vrátime s rovnakými nastaveniami v Zandvoorte a Singapure. Budeme to meniť v závislosti od okruhu.”

včera 16:35

Bruno Famin prezradil, čo sa v prvom tréningu stalo Estebanovi Oconovi: “Došlo k úniku hydraulickej kvapaliny z chladiaceho systému batérie.”

včera 16:35

Christian Horner o Verstappenovom virtuálnom pretekaní: “V zákulisí sme sa o tom bavili. Každý človek je iný a Maxa nemôžete prirovnávať k nikomu inému. Presne vie, čo od neho žiadame a čo od neho potrebujeme, aby prinášal výsledky, ktoré čakáme.”

“Spoliehame sa na jeho úsudok. Pre mňa je však tento problém veľmi jednoduchý. A do konca roka aj tak nie sú naplánované žiadne virtuálne preteky, takže to je v pohode,” vyhlásil šéf tímu.

včera 16:08

Alpine v piatok potvrdil, že Bruno Famin na konci augusta skončí na poste šéfa tímu.

Francúzsky tím zároveň avizuje, že čoskoro predstaví nového šéfa. V padoku sa spomína meno Oliver Oakes, ktorý vedie tím Hitech vo Formule 2 a F3.

včera 13:55

Oficiálne: Max Verstappen nasadil piaty spaľovací motor a na štarte stratí desať priečok.

FIA potvrdila aj novú pohonnú jednotku pre Júkiho Cunodu, ktorý bude štartovať posledný.

Nové komponenty nasadili ešte Esteban Ocon (spaľovací motor), Alex Albon (všetky okrem batérie a riadiacej jednotky elektroniky), no bez penalizácií.

včera 12:35

Júki Cunoda dostane nové komponenty pohonnej jednotky a v nedeľu bude štartovať z posledného miesta. Racing Bulls sa rozhodli využiť príležitosť v Spa, kde sa dá najlepšie predbiehať.

Oficiálne potvrdenie zo strany FIA očakávame po štarte prvého tréningu.

včera 12:11

Organizátor veľkej ceny zverejnil aj takýto oznam pre fanúšikov: Dnes medzi 11:55 a 12:35 sa majú na štartovom rošte natáčať scény k filmu F1. Štáb by bol “veľmi vďačný”, keby sa fanúšikovia na hlavných tribúnach usadili na svoje miesta a priložili ruku k dielu pri nakrúcaní nového filmu.

včera 10:34

McLaren má opäť opravený motorhome. V Budapešti mu strechu zničil silný vietor, ale už je všetko v poriadku.

včera 10:31

Mercedes bude tento víkend azda aj oslavovať. Má byť totiž dosť chladno. V piatok do 20 stupňov a zvyšok víkendu s maximami na úrovni 23 °C.

Dnes hrozí dážď, ale pravdepodobnosť nie je taká vysoká ako v sobotu. Nedeľa už bude suchá.

25. júla 2024, 21:10

Carlos Sainz ukázal, či vie na panvici vyhodiť a obrátiť palacinku. “Chcete, aby som to skúsil? To bude katastrofa!”

25. júla 2024, 21:09

McLaren doposiaľ bojoval s nízkou maximálkou. Do Belgicka si však priniesol nové zadné krídlo, ktoré je špeciálne vyvinuté na okruhy s vysokou maximálkou.

25. júla 2024, 21:09

Pierre Gasly spomína na svojho priateľa Anthoina Huberta, ktorý v Belgicku prišiel o život v roku 2019.

Gasly tiež zorganizoval spomienkový beh, ktorého sa zúčastnili desiatky ľudí z padoku vrátane jazdcov F1. Cestou si uctili pamiatku Huberta a na rovinke Kemmel aj Dilana van’t Hoffa, ktorý zomrel vlani v pretekoch Formuly 4.

Viac správ