logo F1online.sk

Hamilton a Russell sú úplne odlišní. Jedno však majú spoločné, hovorí Vowles

Lewis Hamilton a George Russell
© LAT Images/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 6. 2023

Lewis Hamilton a George Russell. Dvaja Briti jazdiaci v jednom tíme. Jeden skúsený sedemnásobný šampión a druhý talentovaný mladík, od ktorého sa to najlepšie ešte len očakáva. Čo majú spoločné? A v čom sa naopak odlišujú? Prezradí James Vowles.

Hoci je dnes James Vowles šéfom Williamsu, dve dlhé desaťročia bol súčasťou Mercedesu. V Brackley pritom nezastával len tak hocijakú pozíciu, ale bol – okrem iného –strategickým riaditeľom tímu a azda druhým najvyššie postaveným mužom po Totovi Wolffovi.

V priebehu rokov prešlo Britovými rukami hneď niekoľko pretekárov, vrátane Lewisa Hamiltona a Georgea Russella. Aj keď sú obaja mimoriadne nadanými pilotmi, v niečom má podľa Vowlesa navrch jeden, v inom naopak druhý.

„Lewis má neuveriteľné množstvo prirodzeného talentu,“ uviedol Vowles v podcaste Sky Sports F1.

„Zároveň odvádza každým rokom lepšiu a lepšiu prácu. To, ako si počínal vlani, sa nedá porovnať s tým, čo predvádza dnes,“ vyslovil sa pochvalne na adresu rekordéra v počte víťazstiev.

„George bol zase talent, ktorý som poznal mnoho rokov a ktorý vyrástol do toho, kým je dnes,“ skonštatoval.

„Skrýva v sebe neuveriteľný potenciál a zároveň platí, že on a Lewis sú úplne odlišní. Navzájom sa však jeden od druhého učia. Sú vďaka tomu nesmierne vyrovnaní a neustále sa posúvajú dopredu.“

Napriek tomu, že sa v mnohom tak po jazdeckej, ako aj ľudskej stránke odlišujú, jedno ich podľa Vowlesa spája.

„Obaja majú spoločné to, že sú majstrami sveta, respektíve budúcimi majstrami sveta, ktorým záleží na každej jednej milisekunde,“ doplnil.