logo F1online.sk

Sergio Pérez čaroval aj v Španielsku

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 6. 2023

Sergiovi Pérezovi sa v Španielsku podarilo niečo nevídané. V suverénne najlepšom monoposte v štartovom poli, ktorý má obrovský náskok pred zvyškom sveta, navodil dojem, že ide o priemerný stroj zo stredu poľa. Hoci Max Verstappen suverénne vyhral, “čarodejník” Pérez sa nedokázal dostať ani na pódium.

Teraz už aj najväčší optimisti, ktorí verili majstrovskému snu Sergia Péreza, musia uznať, že v tejto sezóne Maxa Verstappena neporazí. Po ďalšom triumfe si úradujúci šampión vypracoval 53-bodový náskok pred Pérezom, čo znamená, že aj keby Mexičan vyhral nasledujúcich sedem veľkých cien, aj tak by nemusel predbehnúť svojho tímového kolegu v šampionáte.

V nedeľu zas nespravil maximum pre to, aby sa dostal na pódium. Pred pretekmi si stanovil inú úlohu a pravdepodobne to ho mentálne odsúdilo k výsledku, ktorý nakoniec získal. “Dnes som len minimalizoval škody. Hlavne, keď sme boli na rovnako starých pneumatikách, tak bolo ťažké niekoho nasledovať. V prvom stinte ma to vyšlo draho,” hodnotil Sergio Pérez po pretekoch.

V mixzóne si už uvedomoval, že nešiel úplne naplno. “Ak sme chceli získať viac, mali sme oveľa viac riskovať v prvom kole pretekov ako George, no bolo by to veľmi ťažké.”

“Trochu sa nám podarilo minimalizovať škody. Musíme pochopiť, čo sa tento víkend pokazilo, pretože som mal pocit, že sme neboli vo svojej forme. Dúfam, že sa nám to podarí vyriešiť a v Kanade sa vrátime silní,” upriamuje pozornosť na ďalšiu veľkú cenu dvojka Red Bullu.

Stačili dva víkendy na to, aby sa Pérezov sen rozplynul. Na psychické rozpoloženie rýchlika z Guadalajary to musí mať veľký dopad, hoci on ubezpečuje, že je stále v pohode a sebadôvera mu vôbec nechýba.

“Je vysoká,” uviedol na margo svojej sebadôvery Pérez. “Mám za sebou skvelú sezónu a v aute som mal skvelé tempo. Pracujeme len v takých úzkych oknách, že musíme byť perfektní, aby sme mali dobrú rýchlosť.”

Do Kanady sa navyše môže tešiť. Okruh v Montreale by mal Red Bullu vyhovovať. “Mali by sme mať dobré preteky, ale ako vidíme, všetko je dosť tesné. Bude to zaujímavé.”

Súvisiace články