logo F1online.sk

Leclerc: Svojmu tímu verím viac, než ktokoľvek iný

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2020

Pilot Ferrari Charles Leclerc má za sebou dva veľmi náročné víkendy. Najprv mu v Španielsku záhadným spôsobom zlyhala technika, potom mu tá istá technika nedovolila v Spa sa ani priblížiť bodovaným priečkam.

Tento víkend pritom môže byť ešte bolestivejší. Vlani tu miestni tifosi jasali a oslavovali triumf, v tomto roku síce budú tribúny prázdne, no Scuderia sa istotne bude na najlepších pozerať z veľmi úctivej vzdialenosti. Dobre si to uvedomuje aj vlaňajší hrdina Charles Leclerc.

„Keď som prišiel do padoku, okamžite sa mi vyjavili spomienky na minulý rok. Na druhú stranu si však dobre uvedomujem realitu,“ povedal v Leclerc. „Posledných niekoľko pretekov pre nás bolo ťažkých, najmä v Spa to bolo v porovnaní s minulým rokom náročné. Očakávam, že tu v Monze to bude rovnaké.“

„Z mojej strany sa však nič nemení, som motivovaný ako nikdy. Chcem tímu priniesť výsledky, aj keď to nebude ľahké.“

Po Veľkej cene Belgicka priznal boss Scuderie Mattia Binotto, že Ferrari potrvá roky, než sa vráti späť na vrchol. Na otázku Willa Buxtona, či Charles zdieľa tento pesimizmus odpovedal: „Žiaľ, myslím si, že je to len odraz súčasnej reality. Vo Formule 1 nemôžete čakať zázraky. Nezabúdajme však, že sa bavíme o Ferrari. Ferrari dokáže veľké veci a ja svojmu tímu verím viac, než ktokoľvek iný. Verím, že sa dokážeme vrátiť tam, kam patríme a to nie je len úloha tímu ako takého, ale aj moja vlastná. Musím mu pomôcť čo najviac a vrátiť ho na vrchol tak rýchlo, ako to len bude možné. Dám do toho dvesto percent, verím, že to zvládneme rýchlejšie, no realisticky si myslím, že to bude chcieť veľa času.“

Vlani to bola v Monze skutočne ohromná párty. Charles tu počas celej dĺžky pretekov čelil ohromnému tlaku Mercedesov, ktoré však dokázal odraziť a zapísal pamätné víťazstvo, na ktoré Ferrari v Monze čakalo od roku 2010. Teraz budú tribúny zívať prázdnotou a sám Leclerc priznáva, že mu milovaní tifosi budú chýbať.

„Je to veľmi, veľmi odlišné, najmä pre nás vo Ferrari. V hľadisku však nejaké tváre budú, chápete, obrázky (organizátori obsadia prázdne miesta obrazmi skutočných fanúšikov, pozn. red.). Aj obrázok mňa samotného tam bude, takže budem na trati aj na tribúne. Odovzdám zo seba to najlepšie pred tvárami týchto papierových fanúšikov a tiež fanúšikov pri obrazovkách,“ sľubuje so smiechom popod rúško Leclerc.