logo F1online.sk

Leclerc: Seb toho dosiahol omnoho viac, než ja

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 9. 2020

Z Charlesa Leclerca sa stáva ústredná postava Scuderie Ferrari. Monacký mladík však čelí ohromnej výzve. Musí pomôcť tímu opäť na vrchol, musí mu pomôcť zlepšovať sa. Nie je to pre Charlesa priveľké sústo?

„Necítim oveľa viac zodpovednosti, než minulý rok. Tím je stále veľmi podobný tomu minuloročnému. Stále je s ním Seb, ktorý je štvornásobným majstrom sveta. Pokým tu bude on tak… neviem, v tomto športe toho dosiahol omnoho viac, než ja,“ povedal Leclerc v rozhovore s Willom Buxtonom pre oficiálny portál Formuly 1.

„Na druhú stranu som si však dobre vedomý toho, že mám dlhodobú zmluvu a chcem tímu pomôcť vybudovať dobrú budúcnosť. Viem, že musím viesť Ferrari tým správnym smerom, ale to nie je až tak odlišná úloha v porovnaní s tou, ktorú som mal vlani. Stále musím tímu vysvetliť problémy auta a čo ma limituje v tom, aby som išiel rýchlejšie.“

Ferrari teraz čelí krutej realite. V Spa patril monopost SF1000 k tým najpomalším vôbec. Taký rýchly pád si Scuderia veru už dlho nepamätá. Táto značka je zvyknutá pohybovať sa na vrchole. Leclerc tak dostal otázku, či tento fakt prináša viac tlaku alebo motivácie.

„Motivácie. Jazdiť za Ferrari bol vždy môj sen. Patriť k nemu je naozaj skvelý pocit, aj teraz, keď má problémy. Mám tak extra motiváciu vrátiť ho späť na vrchol,“ vyhlásil Leclerc. Snažím sa tím tlačiť a pomáhať mu. Nikdy predtým som netrávil toľko času v Maranelle, aby som s tímom tak úzko spolupracoval. Snažíme sa pochopiť, čo môžeme zlepšiť, tlačiť každého v tíme, aby sme z neho dostali maximum.“

„Je to ťažký rok, no na druhú stranu cítim, že sa mi v aute darí robiť pokroky. Síce by sme radšej bojovali o lepšie pozície, no zároveň vidím, že ako pilot som v porovnaní s minulým rokom vyrástol, najmä v pretekoch. Je to teda trochu satisfakcia, ale zároveň je ťažké bojovať o takéto umiestnenia, čiže musíme zabrať a vrátiť sa tam, kde sme boli v minulom roku,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články