logo F1online.sk

Vasseur sa zo špekulácií smeje: Hamilton nedostal žiadnu ponuku

Frédéric Vasseur
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2023

Niektoré médiá si neplánovanú dvojtýždňovú prestávku krátili vskutku originálne. Nikde síce nie je napísané, že nemajú pravdu, ale dalo sa očakávať, že ich všetky zainteresované strany poprú. Po príchode do Monaka mali kompetentní možnosť prvýkrát prehovoriť o udalostiach z posledných dvoch týždňov a túto možnosť bez všetkého využili.

K špekuláciám britského Daily Mail o 40-miliónovej ponuke Ferrari pre Lewisa Hamiltona sa mnohí stavali veľmi skepticky. Platilo to aj pre samotných talianskych žurnalistov, podľa ktorých bol v ostatnom týždni prítomný v Maranelle aj John Elkann a dal osobné záruky Charlesovi Leclercovi a Carlosovi Sainzovi.

Na tlačových konferenciách v Monaku nakoniec prišlo presne to, čo sme po uzretí týchto správ v britských médiách aj očakávali.

„Dobre viete, že v tejto časti sezóny prichádzajú týždeň čo týždeň nové historky,“ povedal médiám šéf Ferrari Frédéric Vasseur. „Žiadnu ponuku sme Lewisovi Hamiltonovi neposlali a ani neposielame.“

„Mohol by som povedať, že pred dvoma týždňami ste posielali Sainza do Audi, pred týždňom ste posielali Leclerca do Mercedesu, takže teraz som vlastne v tíme sám!“ zvolal so svojou tradičnou iróniou Fred.

Vasseur pritom Hamiltona veľmi dobre pozná. S jeho tímom ART vybojoval v roku 2006 titul v juniorskej sérii GP2. Niečo podobné by však Fred mohol povedať o mnohých ďalších pilotoch, vrátane Charlesa Leclerca.

„Nediskutovali sme spolu, aj keď si myslím, že každý by rád mal Hamiltona vo svojom tíme aspoň na chvíľu. Asi by bol nezmysel tvrdiť niečo iné,“ hovorí Vasseur. „Keď sa s Hamiltonom bavíme, hovoríme spolu o posledných dvadsiatich rokoch a rozprávame sa v podstate každý víkend. Určite s tým nechcem prestať len preto, že ma naháňajú médiá.“

Na túto tému bol vo svojom predvíkendovom rozhovore pre francúzsky L’Équipe spytovaný aj Charles Leclerc, ktorý by mal mať podľa článku Daily Mail nového tímového kolegu. Podobne ako Vasseur, aj on sa nad týmito špekuláciami iba pousmial.

„Nebudem sa do toho púšťať a ponúkať vám titulky. Absolútne však nepochybujem, že keby na tom niečo bolo, Fred by mi o tom povedal,“ prehlásil Leclerc. „Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Nebudem to však komentovať, pretože z toho urobíte titulku. Médiá už trochu poznám (smiech).“

Súvisiace články