logo F1online.sk

Marko: Hamiltona hnevá, že Verstappen zarába viac ako on

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 5. 2023

Dlho-predlho bol Lewis Hamilton najlepšie zarábajúcim jazdcom v F1. To je však už minulosť. Predbehol ho totiž Max Verstappen, a to o nezanedbateľných päť miliónov dolárov. Podľa Helmuta Marka to sedemnásobného šampióna poriadne rozčuľuje a vraj aj preto uvažuje nad prestupom do Ferrari.

Na základe rebríčka Forbers je najlepšie zarábajúcim jazdcom súčasnosti Max Verstappen, ktorý si ročne príde na neuveriteľných 60 miliónov dolárov. Druhý Lewis Hamilton sa musí uspokojiť „len“ s 55 miliónmi.

V súčasnosti kolujú médiami chýry, že o Hamiltona sa má usilovať Ferrari, ktoré vraj rekordéra v počte víťazstiev láka na 40 miliónový vstupný bonus, čo by podľa Marka mohlo 38-ročného Brita primäť prestúpiť do Maranella. Rakúšan sa domnieva, že by sa tak mohol opätovne stať najlepšie zarábajúcim pilotom a aspoň v tomto ukazovateli sa dostať pred svojho holandského rivala.

„Sú dve veci, ktoré Hamiltona skutočne rozčuľujú,“ uviedol Helmut Marko pre F1 Insider. „Po prvé, že už nie je majstrom sveta a to, že v budúcnosti bude ťažké sa ním opäť stať.“

„Vie, že v Red Bulle pre neho nie je miesto,“ povedal. „A či bude preňho Ferrari po športovej stránke lepšie ako Mercedes, nie je nikde vytesané do kameňa.“

„Okrem športovej perspektívy je Lewis všetko, len nie šťastný, že už viacej nie je najlepšie zarábajúcim jazdcom v F1. Tým je v súčasnosti Max Verstappen. Aspoň to by mohol zmeniť s pomocou Ferrari,“ doplnil rodák z Grazu.

Marko sa nazdáva, že Hamiltonovým najväčším motivačným faktorom sú peniaze, no azda sa všetci zhodneme na tom, že rodák zo Stevenage chce predovšetkým prepisovať historické tabuľky, čo sa mu v súčasnosti s Mercedesom nedarí. Pokiaľ „meďák“ aj naďalej nebude vykazovať zlepšenie, je reálne, že Lewis tím z Brackley opustí?

Skutočne by však zamieril do Ferrari? Človeku a obzvlášť tifosi sa to predstavuje len ťažko, no je to určite pravdepodobnejšie, ako to, že by sa stal akvizíciou Red Bullu, kde by pretekal po boku Maxa Verstappena, alebo posilou Aston Martinu – veď tam je jedno miesto snáď doživotne zazmluvnené pre Lanca Strolla a druhé okupuje fantastický Fernando Alonso. Koho by v Maranelle ale Hamilton nahradil? Médiá ukazujú prstom na Carlosa Sainza…