logo F1online.skF1online.sk

Wolff si pochvaľuje rady bývalej prevádzkovej riaditeľky Red Bullu: Obrovský prínos pre náš tím

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 5. 2023

Oplatí sa získavať vedomosti od ostatných tímov. Najprv pred pár rokmi lovil Red Bull na motorovom oddelení Mercedesu, potom Aston Martin regrutoval na popredných miestach technických oddelení Red Bullu a Mercedesu. Snaha získať najmúdrejšie mozgy konkurencie tu bola odjakživa a prebieha nepretržite. Jednu zaujímavú posilu však pred touto sezónou nenápadne ulovil aj Mercedes.

Bol to portál Motorsport.com, ktorý tesne pred štartom sezóny informoval o zmenách na najvyšších postoch v Brackley. O výmene Jamesa Allisona a Mikea Elliotta informoval dávno predtým, než to oficiálne potvrdil samotný Mercedes. Podobne to bolo so správou o prestupe istej Jayne Pooleovej, ktorá pracovala v Red Bulle ako prevádzková riaditeľka a riaditeľka ľudských zdrojov.

Štruktúru a rozloženie zdrojov v Red Bulle teda pozná ako vlastnú dlaň a keď sa na veľkej cene objavila po boku Tota Wolffa v oficiálnom oblečení Mercedesu, mohol sa šéf stajne svojím úlovkom patrične pochváliť.

Pooleová v súčasnosti pracuje pre stajňu z Brackley ako zvláštna poradkyňa a ako to už pri prestupoch vysokopostavených zamestnancov tímov býva, jej prvoradou úlohou je v súčasnosti zdieľanie informácií.

„Jayne som obdivoval od chvíle, čo som ju pred desiatimi rokmi spoznal. Vždy sme mali medzi sebou rešpekt,“ prehlásil pre portál Motorsport.com Toto Wolff.

„Pracovala pre konkurenčný tím, ale môžete mať predsa rešpekt pred pracovníkmi súperov a uznanie pre ich schopnosti. Jej práca v Red Bulle mala podľa mňa veľmi zásadný podiel na úspechoch tímu v posledných rokoch.“

„Ako to už býva, ich vzťah však prišiel k svojmu prirodzenému koncu. Dlho som chcel Jayne zamestnať, ale jednoducho to nikdy neprichádzalo do úvahy. Teraz sa to však mohlo stať skutočnosťou,“ hovorí s radosťou šéf Mercedesu.

„Je pre náš tím skvelou posilou. Disponuje ohromným know-how, je to skvelá psychologička, poznala ich organizáciu, poznala tam takmer každého a vytvorila forenzné profily všetkých skvelých osobností vo Formule 1. Mať jej oči na našej strane je pre našu organizáciu obrovským, naozaj obrovským, prínosom,“ prehlásil Wolff.

Mercedes tak nie je tím, ktorý by v posledných rokoch len tratil. Áno, z technického oddelenia v Brackley odišli obrovské osobnosti, ale tím naďalej disponuje skvelou personálnou základňou a stále je schopný zlanáriť najväčšie hviezdy konkurenčných tímov. Pooleová je jednou z tých najväčších za posledné roky.

„Z času na čas potrebuje aj úspešná organizácia získať pohľad zvonku a nejaký impulz,“ hovorí Wolff. „Nechcete začínať nanovo a od začiatku, ale chcete vedieť, či naďalej máte predpoklady uspieť aj v budúcnosti. Preto je veľmi prínosné, keď príde nový pár očí s neutrálnym pohľadom.“

„Aj úspešná organizácia potrebuje z času na čas dobrých ľudí zvonku, aby vám pomohli urobiť ďalší krok vpred,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia