logo F1online.sk

Verstappenovi by sa zišiel silnejší kolega, myslí si Hamilton

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 8. 2020

Alex Albon sa do súbojov na čele takmer vôbec nezapája, čo pre Red Bull predstavuje veľkú strategickú nevýhodu, domnieva sa Lewis Hamilton, ktorému v Belgicku červení býci nenarobili žiadne problémy.

Keby bol Albon na približne rovnakej úrovni ako Max Verstappen, rozdelením stratégií by boxový múrik Red Bullu vedel vyprovokovať Mercedesy na čele k nejakej reakcii. Hneď by sme mali zaujímavejšiu veľkú cenu a prinajlepšom by Mercedes nezískal ani double. Nič, čo by sa podobalo tomuto scenáru, sa ale nedeje; stratégovia nemajú takú možnosť.

Umiestnenie Alexa Albona v šampionáte nie je také zlé. Momentálne je štvrtý, čo sa od neho aj očakávalo. Vyrážajúca dych je ale strata na jeho kolegu. Oba Red Bully dokončili po šesť pretekov, no počas nich už Albon prišiel o 62 bodov v porovnaní s Verstappenom.

“Myslím si, že Red Bull má veľmi dobré auto. Ľudia jeho výkon zľahčujú, ale majú veľmi, veľmi silné auto,” vyhlásil Lewis Hamilton v rozhovore pre Sky Sports. “Max s ním odvádza vynikajúcu prácu.”

To skvelé auto však Red Bull nevie optimálne využiť, tvrdí Hamilton. “Žiaľ, obaja ich jazdci nie sú takí ako ja a Valtteri. Preto to majú náročnejšie.”

Brit si následne zaspomínal na časy, keď bol v podobnej pozícii ako dnes Verstappen. “Pred mnohými rokmi, keď som bol v McLarene, som ja bol jazdec, ktorý bol vždy vpredu a nemal som kolegu, ktorý by mi kryl chrbát. Potom nezískate ani body v konštruktérskom šampionáte, ale nemôžete využiť stratégiu proti autám, s ktorými súperíte. Teraz je tam akoby sám.”

Lewis Hamilton zrejme narážal na časy, keď bol jeho kolegom Heikki Kovalainen. V roku 2008 získal Hamilton jazdecký titul, no fínsky pretekár obsadil v šampionáte len nelichotivé siedme miesto. Aj to pomohlo Ferrari k zisku konštruktérskeho šampionátu.

Galéria

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
© Pirelli Motorsport 1/58

Súvisiace články