logo F1online.skF1online.sk

Keď Mercedes vyhrával, tak Wolff toľko nenariekal, pripomína Verstappen

Valtteri Bottas pred Lewisom Hamiltonom
© Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 5. 2023

Posledné roky sa nesú v dominancii Red Bullu. Nie je však tomu tak dávno, čo najvyššej motoristickej súťaži kraľoval iný tím – konkrétne Mercedes. Ten sa teraz necháva počuť, že preteky Formuly 1 sú pre nadvládu rakúskeho celku nesmierne nudné, čo by mohla vyriešiť určitá úprava pravidiel. Max Verstappen má pre nemeckú stajňu, špecificky jej šéfa Tota Wolffa, jasný odkaz: „Nenariekajte!“

Akosi sme si zvykli, že vo Formule 1 strieda v posledných dekádach jedna dominancia druhú. Len málokedy sme svedkami sezóny, ktorá je napínavá a nerozhodná až do jej samotného konca.

Zdá sa, že aj v tomto roku to bude len o jednom tíme a nanajvýš dvoch jazdcoch. Musíme preto dúfať, že Sergio Pérez Maxovi Verstappenovi cestu za v poradí už tretím titulom aspoň čiastočne skomplikuje.

V každom prípade, tím z Milton Keynes sa dostal to pozície, v ktorej sa momentálne nachádza, vlastným pričinením. To síce nespochybňuje ani Toto Wolff, no netají sa tým, že by rád urobil preteky „zaujímavejšími“ – inými slovami oslabil Red Bull.

Max Verstappen v reakcii na tieto slová adresoval Rakúšanovi jasný odkaz.

„Keď Toto vyhrával, tak vtedy ste ho samozrejme toto hovoriť nepočuli,“ vyslovil sa Max Verstappen. „Aj vo futbale máte niekedy veľmi nudné zápasy a inokedy zase skvelé zápasy,“ povedal.

„Nemôžete manipulovať so všetkým len preto, aby ste urobili preteky silou mocou zaujímavejšími. Niekedy k zábavným pretekom dôjde – je to koniec koncov súčasť Formuly 1. Inokedy, ako napríklad v Baku, čakáte bláznivé preteky, no napokon sa nestane vôbec nič. Platí to však aj naopak.“

„Niekedy si myslíte, že vás čaká nudný súťažný víkend, no potom sa zrazu udeje veľa šialených vecí. Tak je to ale hádam vo všetkých športoch,“ poznamenal.

Verstappen rozumie Wolffovému lobbingu za úpravu pravidiel. Dodáva však, že predpisy sa už čiastočne zmenili a v súčasnosti sú nastavené dobre.

„Takéto veci [nátlak na zmenu pravidiel, pozn. red.] sa vo Formule 1 vždy tak trochu dejú. Momentálne si však myslím, že sú pravidlá nastavené dobre. Do určitej miery museli, samozrejme, prejsť kvôli poskakovaniu a pod. určitou úpravou, ale ako tím sme sa s tým dokázali vždy dobre vysporiadať,“ doplnil.

Súvisiace články

Diskusia