logo F1online.skF1online.sk

Verstappen sa po piatku chce pozrieť len na „pár drobností“, Pérez so sebou nebol spokojný

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 5. 2023

Ďalší mestský okruh priniesol po týždni jazdcom a tímom ďalšie výzvy. Podmienky v piatkových tréningoch neboli vôbec jednoduché, s novým asfaltom poklesol prítlak a keďže sa nejedná o permanentný okruh, prachu a špiny bolo na trati vskutku neúrekom. Dávať pozor si museli aj lídri šampionátu.

Aspoň však má desiatka tímov a dvadsiatka jazdcov pred sebou štandardný víkend. Nikto sa nemusel cítiť pod tlakom a tri voľné tréningy istotne všetci dobre využijú.

Platí to aj o Red Bulle, ktorý pred týždňom priviezol do Baku trochu nenápadne novinky. Po mierne neučesanom prvom tréningu v Miami stanovil Max Verstappen v tom druhom najrýchlejší čas. V Red Bulle cítia po vydarenom úvode sezóny sebadôveru a inak tomu nie je ani na piatom podujatí sezóny.

„Bol to dobrý deň,“ zhodnotil piatkové dianie v podaní svojho tímu Max Verstappen. „Spočiatku si bolo treba trochu zvykať na trať s novým asfaltom. Myslím si, že počas dňa trať zrýchľovala a pocit v aute bol zakaždým dobrý, vrátane vyváženia.“

„Okruh bol dosť šmykľavý. Keď sa držíte v ideálnej jazdeckej línii, tak je to celkom v pohode, ale akonáhle sa dostanete aspoň trochu mimo, cítite veľkú stratu priľnavosti.“

„Podmienky sú však rovnaké pre všetkých a po dnešku je najdôležitejšie, že sme našli dobré vyváženie, takže som spokojný. Stále sa nájde pár drobností, na ktoré sa chceme pozrieť. Najradšej by ste boli najrýchlejší v každej zákrute, ale to nie je vždy možné. Uvidíme tiež, čo nám prinesie počasie, ale celkovo to bol pozitívny deň,“ dodal Max.

Jeho tímový kolega Sergio Pérez nebol v takej dobrej pohode a podmienky na trati mu, zdá sa, spôsobovali väčšie starosti než Verstappenovi. Mexičan priznal, že sa pred sobotou potrebuje dať dokopy hlavne po jazdeckej stránke.

„Zvlášť v prvom tréningu bola priľnavosť veľmi slabá, dokonca porovnateľná s jazdou na vode,“ povedal po piatku Sergio Pérez. „Skúšali sme pár vecí s mechanickým vyvážením a myslím si, že sme sa toho dosť naučili. V pretekovom tempe sme toho síce veľa neodjazdili, ale vo všeobecnosti si myslím, že disponujeme dobrým základom.“

„Popravde, nebol to pre mňa najlepší piatok, ani môj rýchly pokus nebol vydarený, keď som prebrzdil v záverečnej sekcii. Nejazdil som veľmi dobre. Myslím si teda, že som tam nechal dosť veľkú medzeru, ale keď zlepším svoju jazdu a dostanem sa do pohody, tak bude všetko v poriadku.“

„Myslím si, že to bolo spôsobené podmienkami, zvlášť so skúškami, ktoré sme vykonali v prvom tréningu. Bude to tesné,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia