logo F1online.sk

Hamilton neodíde z F1 len preto, že nevyhráva. Skôr naopak, tvrdí Button

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala5. 5. 2023

Taký dlhý víťazný pôst Lewis Hamilton vo svojej kariére nezažil. Už celých 27 veľkých cien nezodvihol nad svoju hlavu víťaznú trofej. Je prirodzené, ak to pilota začne frustrovať, no Jenson Button si nemyslí, že by sa Hamilton dostal už do fázy, keď by začal uvažovať nad koncom kariéry.

Majster sveta z roku 2009 a Hamiltonov bývalý tímový kolega je namiesto toho presvedčený, že motivácia jeho krajana vrátiť sa späť na vrchol bude ešte väčšia. Sedemnásobný majster sveta je v konečnom dôsledku rozhodnutý získať aj vytúžený ôsmy titul.

“Nemyslím si, že Lewis opustí Formulu 1,” nechal sa počuť Jenson Button pred víkendom v Miami. “Ako jazdcovi sa vám môžu stať dve veci. Prvý prípad je, že ste dlho vyhrávali a odrazu nevyhrávate. Chcete teda bojovať o to, aby ste sa k triumfom opäť vrátili, a tak sa nechystáte na dôchodok.”

To je prípad Lewisa Hamiltona. Existuje však aj druhá kategória jazdcov, do ktorej sa dostal napríklad Sebastian Vettel. “V druhom prípade už celé roky sedíte v zlom aute, tak chcete odísť na dôchodok, pretože cítite sklamanie. Lewis však nesedí v zlom aute. Sedí len v aute, ktoré nie je také dobré, na aké bol zvyknutý.”

Strieborné šípy usilovne pracujú na balíčku noviniek, ktoré by mali Lewisovi Hamiltonovi v tejto snahe pomôcť. Možno v aktuálnej sezóne ešte dokáže pretrhnúť šnúru pretekov bez víťazstva, no so 45-bodovým mankom na čelo šampionátu už veľa nespraví.

Button predpokladá, že Red Bull bude dostihnutý, no nie v tomto roku. Hamilton si tak bude musieť počkať. “Pozná silné stránky svojho tímu. Vie, aký je stále rýchly a že spoločne budú pracovať na tom, aby sa vrátili do bojov s Red Bullom. Ja si myslím, že sa do nich vrátia. Pravdepodobne nie tento rok, ale v sezóne 2024. Lewis podľa mňa nebude chýbať na štartovom rošte. Stále je hladný, stále túži po ďalšom majstrovskom titule.”

Súvisiace články