logo F1online.sk

Správa, ktorá zmiatla formulovú obec: Brad Pitt bude jazdiť na VC Veľkej Británie

Brad Pitt a John Elkann
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala5. 5. 2023

Tohtoročný súťažný víkend v Silverstone bude obsahovať veľmi zaujímavú filmovú vsuvku. Zahraničné médiá vo štvrtok zverejnili informáciu, že na trati sa dokonca objaví Brad Pitt, ktorý hrá hlavnú úlohu v očakávanom filme. Toto však ešte nerozpútalo sľubovaný zmätok. Znie to šialene, ale Pitt sa má vraj objaviť na trati spolu s ostatnými dvadsiatimi jazdcami, aspoň to niektorí tvrdili…

Snímke z dielne Apple Studios, ktorú bude režírovať Joseph Kosinski s Jerrym Bruckenheimerom v pozícii producenta, vypomôže aj samotný Lewis Hamilton, no z Formuly 1 nebude jediný. Celá séria prisľúbila tvorcom pomoc. Výkonný riaditeľ F1 Stefano Domenicali už dávnejšie prezradil, že natáčať sa bude počas súťažných víkendov a priamo v padoku. Začne sa tohtoročnou Veľkou cenou Veľkej Británie.

Filmári o svojich plánoch podrobnejšie informovali vo štvrtok na fóre Wall Street Journal, z ktorého nám najdôležitejšie informácie priniesol Will Buxton. “Ich film o F1 znie úžasne. Vytvárajú jedenásty tím, pričom budú natáčať priamo na trati počnúc Silverstonom a až do konca roka.”

Počas uplynulých mesiacov sa pustili do výroby najmenšej pohyblivej 6K kamery vôbec, ktorá dostane diváka priamo do kokpitu. V tomto kokpite však nebudú jazdiť kaskadéri či ostrieľané hviezdy motoršportu. “Presne tak. Od Silverstonu bude v monoposte F1 jazdiť Brad Pitt.”

Olej do ohňa priliali — a vlastne ho aj samé zapálili — viaceré zahraničné médiá. Napríklad televízia ESPN na sociálnych sieťach napísala, že “Brad Pitt bude jazdiť v skutočnom aute F1 po boku zvyšku štartového poľa.”

Máme veriť tomu, že efjednotka umožní holywoodskemu hercovi jazdiť napríklad počas tréningov? Neznie to ako najlepší nápad. Na druhej strane aj Stefano Domenicali pripustil, že projekt je “invazívny” a skutočne zasiahne do priebehu víkendu F1. Viete si však predstaviť, že piloti F1 sa budú počas tréningov vyhýbať slimákovi Pittovi?

Colton Herta, ktorý vlani bojoval o superlicenciu a sedačku v F1, na margo tejto správy poznamenal: “Brad Pitt dostal superlicenciu skôr než ja. Husté.”

Keď na popletené správy zareagoval Herta, viacerí novinári sa pustili do debunkovania. Napokon upokojili aj tých fanúšikov, ktorí mali obavy, či Formula 1 je skutočne pri zmysloch a nepustí na trať spolu s 20 jazdcami F1 len tak hocikoho.

Brad Pitt nebude jazdiť v monoposte Formuly 1. Namiesto toho si sadne do menej výkonného auta F2 alebo F3, ktoré na účely filmu pripravuje Mercedes, možno aj s novou karosériou, ktorá sa bude na efjednotku podobať. Pravdepodobne ide o auto z nasledujúceho videa, ktoré sa nedávno preháňalo po Silverstone:

Čo je ešte dôležitejšie, americký herec nebude na trati počas oficiálneho programu F1. Filmári budú od VC Veľkej Británie využívať priestor medzi jednotlivými segmentmi víkendu tak, aby nikto nebol ohrozený. Spomínaný “jedenásty tím” tak s najväčšou pravdepodobnosťou budú tvoriť ľudia zo štábu a ich technika, ktorá bude cestovať spolu s kolotočom F1. Nepôjde o skutočnú stajňu, ktorá by jazdila so zvyškom poľa. “Nebude pretekať s nikým iným [na trati],” upresnil hovorca F1 a dal bodku za touto búrkou v pohári vody.

Tak či onak, na všetko bude dohliadať aj Lewis Hamilton, ktorý neprezradil, ako bude prebiehať nakrúcanie. “Nepoznám všetky ich plány a čo všetko budeme robiť v padoku. Ja venujem pozornosť skôr tomu, aby sme mali dobre napísaný scenár. Do toho investujem všetok čas, prechádzam si scenár.”

“Máme tu naozaj skvelé a rozmanité obsadenie. Joe sa koncentruje na to, aby sme boli čo najviac spojení so športom. Mne ide o to, aby to bolo autentické, aby ste vy všetci a fanúšikovia motoršportu videli autenticitu a povedali si, že toto je uveriteľné. Ide aj o to, aby sa na pretekanie pozreli z inej perspektívy, než akú vidia v televízii,” prezradil sedemnásobný šampión.

Pri spomienke na niektoré skvosty filmovej scény na čele so snímkou Driven a Sylvesterom Stalloneom sa divákom ešte teraz vlasy stavajú dupkom. Ak bude do príprav zapojený aj Hamilton, bude to len pre dobro veci. “Teraz trávim veľa času tým, že pomáham Joeovi a tímu pripraviť dobrý scenár. Je to úžasný proces, ktorý ma naozaj baví.”

Súvisiace články