logo F1online.skF1online.sk

Leclerc o vylepšeniach: Bude to posun, ale do boja o víťazstvo nás nedostane

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2023

Ferrari má za sebou prvý hladký a pomerne úspešný víkend v sezóne zakončený premiérovým pódiom. Baku bolo pre Scuderiu určite v mnohom pozitívne, aj keď o tretích miestach v tíme pred sezónou rozhodne nesnívali. Času na oddych nebolo mnoho a desiatka tímov pristála v Miami, kde ich čaká ďalší víkend, pravdepodobne ďaleko od dominujúceho Red Bullu.

Ferrari bolo vôbec prvýkrát v sezóne druhý najrýchlejší tím. Pomohla mu k tomu usilovná práca pri pochopení zákutí monopostu SF-23 aj charakter okruhu v Baku. V Miami by to však malo viac sedieť Aston Martinu alebo Mercedesu. Partička z Maranella však verí, že pomôžu novinky pripravené na tento víkend.

„Baku bol to malý krok vpred,“ povedal po príchode do Miami Charles Leclerc. „Verím, že si dokážeme udržať momentum aj tento víkend. Vieme, že nie sme na úrovni Red Bullu, ale vieme tiež, v ktorých oblastiach sa potrebujeme zlepšiť. Robíme všetko, aby sme sa zlepšili čo najrýchlejšie a potrebujeme tiež čo najrýchlejšie nájsť nejakú rýchlosť.“

„Máme na tento víkend pripravených niekoľko noviniek. Nemyslím si, že prinesú taký prelom, aby sme mohli s Red Bullom bojovať o víťazstvá, ale mali by nás posunúť bližšie,“ dodal Leclerc.

Pre monackého pretekára to nie je najjednoduchšie obdobie. Je to ďalšia sezóna, ktorá pravdepodobne neskončí bojom o titul, a sprevádzajú ho pochybnosti o jeho lojalite k Ferrari. V Baku sa však nezdalo, že by mu to nejako bránilo v sústredení.

„Sústredím sa na postupné napredovanie a oblasti, na ktorých potrebujeme pracovať. Mne ani tímu na ničom inom nezáleží a chceme sa čo najrýchlejšie vrátiť do boja o víťazstvá. Očakávali sme viac, ale je to tak, ako to je. Sústredíme sa na budúcnosť,“ hovorí Leclerc.

„Na diskusie o mojej budúcnosti nie som veľmi zvyknutý, pretože od môjho príchodu do Formuly 1 bolo pomerne jednoznačné, čo ma čaká. Od príchodu do Ferrari sa nehovorilo o mojej zmluve, pretože bolo jasné, že zostanem tu. Skôr či neskôr tieto reči museli prísť, to je jasné, ale mňa ani môj tím to nevyrušuje, pretože oni vedia, čo si myslím a čo chcem,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia