logo F1online.skF1online.sk

Gazzetta krotí očakávania: Balbo aj Waché Ferrari odmietli

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2023

Pri čítaní talianskych médií niekedy nadobudnete schizofrenické pocity. Najprv píšu o ohromujúcich pokrokoch Ferrari, objavovaní nových vylepšení a nových posilách na technickom oddelení, po ktorých nasleduje kritika a odpor pri hodnotení počínania tímu na poslednom podujatí. V ostatných dňoch sa v talianskych médiách živo diskutovalo o hviezdnych posilách, ktoré sa Frédéric Vasseur snaží zlákať na svoje technické oddelenie, ale tie rýchlo schladil denník Gazzetta dello Sport.

Veľmi optimistické správy o posilňovaní technického oddelenia kľúčovými postavami Red Bullu, o ktorých v ostatných dňoch informovala talianska edícia portálu motorsport.com, veľmi rýchlo schladili ich kolegovia z denníka Gazzetta dello Sport.

Podľa prvého menovaného zdroja je v hre veľká rošáda, ktorej súčasťou je doterajší pretekový riaditeľ Ferrari Laurent Mekies. Ten sa po novom roku stane šéfom AlphaTauri. Problém je, že s Ferrari má platnú dlhodobú zmluvu a jej predčasné ukončenie nebude zadarmo. Ferrari vraj má zálusk na inžinierov Red Bullu – dokonca na tých najvyššie postavených.

V hre bol napríklad prestup hlavného aerodynamika tímu Enrica Balboa. Taliansky inžinier pôsobil štyri roky v Mercedese, teraz trávi šiesty rok v Red Bulle a je priamym nástupcom Dana Fallowsa, ktorý je dnes považovaný za „krstného otca“ obrovského úspechu Aston Martinu v tejto sezóne.

Padali aj ďalšie mená a Vasseur má do Ferrari priviesť asi desiatich bývalých zamestnancov Red Bullu, pričom tiež padlo meno Pierre Waché. V súčasnosti druhý muž technického oddelenia v Milton Keynes – po Adrianovi Neweym – by bol ohromnou posilou, ale jeho prestup do Ferrari spočiatku pôsobil až príliš dobre, aby bol pravdivý.

Svojich kolegov z motorsport.com tento týždeň zahriakli reportéri Gazzetta dello Sport. Žiadny Balbo ani Waché sa vraj do Maranella sťahovať nebudú, nie preto, že by ich nepustil Red Bull, ale pretože to sami nechcú.

„Samozrejme, že cieľom sú najvyššie postavení inžinieri v Red Bulle,“ píše Gazzetta. „Existovala snaha zlákať hlavného aerodynamika tímu Enrica Balboa, ale rokovania rýchlo stroskotali, keď odmietol opustiť Milton Keynes.“

„Okrem neho bol kontaktovaný aj Pierre Waché, technický riaditeľ tímu majstrov sveta, ale aj v tomto prípade bola ponuka odmietnutá,“ dodáva taliansky denník.

Taliani však prišli aj s nejakými dobrými správami. Nejakí inžinieri Red Bullu do Maranella predsa len prišli a prídu, ale nejedná sa o žiadne prominentné postavy a náborový proces Ferrari je vlastne pokračovaním snahy bývalého šéfa Mattiu Binotta.

„Do Ferrari prichádzajú ďalší inžinieri, ale jedná sa skôr o stredne dôležité postavy, ako napríklad dvadsať tých, ktorých vlani najal Mattia Binotto (patria k nim aj niektorí z Red Bullu) a dnes už pracujú v Maranelle,“ napísala Gazzetta.

Súvisiace články

Diskusia