logo F1online.sk

Russell: Od Verstappena ospravedlnenie nečakám, no urobil si hanbu

Max Verstappen a George Russell
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár4. 5. 2023

Sobotný šprint v Baku bol poriadne nudný. Okrem nepatrnej kolízie medzi Georgeom Russellom a Maxom Verstappenom z prvého kola sa toho na trati veľa neudialo. Pomerne nevinný incident mal však nečakanú popretekovú dohru. Dvojnásobný majster sveta pretekárovi Mercedesu za ťukanec poriadne vynadal a počastoval ho aj pejoratívami. Ten si z toho ale ťažkú hlavu nerobí. Podľa 24-ročného Brita väčšmi než jemu, ublížil týmto počinom Holanďan sám sebe.

To, že vie byť Max Verstappen poriadne horkokrvný, snáď všetci vieme. Najnovšie sa o jeho výbušnej povahe presvedčil aj George Russell.

Víťaz minuloročnej Veľkej ceny Sao Paula bol počas toho, ako sa v jednej zo zákrut dostal cez Verstappena, o niečo širší, následkom čoho mierne poškodil lídrovi šampionátu monopost.

Toho to poriadne nasrdilo. Hnev ho neopustil ani po pretekoch, keď povedal Russellovi, že je č*rák. Ten to však prial s chladnou hlavou a v slovnej prestrelke nepokračoval.

Brit za tento výrok od Holanďana ospravedlnenie nečaká. Tvrdí, že neublížil ani tak jemu, ako sám sebe.

Na otázku médií, či si s Verstappenom po šprinte veci ešte následne vydiskutovali, Russell odvetil: „Nie, myslím si, že mu naozaj nemám čo povedať. Povedal to v zápale hnevu. Neviem, či by teraz konal inak, bol to tak trochu pretekársky incident.“

„Ospravedlnenie nepotrebujem, no treba si uvedomiť, že je dvojnásobným majstrom sveta a momentálne opäť vedie šampionát. Neprekáža mi, čo povedal, ale týmito komentármi si pravdepodobne urobil sám tak trochu hanbu.“

„Max je dobrý chlapík a skvelý jazdec, no takéto slova sú tak trochu zbytočné.“

Russell sa po zhliadnutí záznamu utvrdil v tom, že Verstappen urobil takpovediac veľa kriku pre nič.

„Aby som bol úprimný, bol som trochu ohromený tým, aký malý bol ten kontakt,“ poznamenal.

„Myslel som si, že to bolo oveľa horšie. Je zrejmé, že tam bol mierny kontakt, veď v prvom kole často dochádza k premiešaniu štartového poľa. Čakal som však, že to bolo horšie,“ uzavrel.