logo F1online.sk

Hamilton: Šprint nebol veľmi vzrušujúci, trápil som sa

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 4. 2023

Lewis Hamilton si tentoraz nedokázal vylepšiť svoju štartovú pozíciu. Zo šiestej priečky sa o jednu prepadol, keď ho predbehol Fernando Alonso, a nešlo o žiadnu náhodu. Britský jazdec po šprinte konštatoval, že mu chýbala rýchlosť.

Oba Mercedesy sa po reštarte ocitli v problémoch. George Russell kapituloval v súboji s Maxom Verstappenom, Lewis Hamilton zas musel sňať klobúk pred Fernandom Alonsom. “Šprint nebol až taký vzrušujúci, ale pravdepodobne to spôsobil fakt, že som sa trápil o dosť viac ako v kvalifikácii. Stratiť pozíciu v Alonsov prospech nebolo ideálne,” povzdychol si sedemnásobný šampión. “Nikdy nie je dobré, ak sa prepadávate, ale také býva pretekanie.”

“Rýchlostne som nestíhal autám predo mnou, ale keďže sme už odjazdili šprint, tak viem, čo to spôsobilo. Máme celkom dobrý indikátor toho, v čom nastal problém z hľadiska nastavení. Pozrieme sa na to a dúfame v zlepšenie,” nádejá sa britský jazdec, no v noci bude pracovať so zviazanými rukami. Autá sú totiž v parc fermé a tímy majú povolené meniť len veľmi malú množinu nastavení.

Monoposty nie sú nastavené optimálne. Počas piatkového tréningu totiž nikto nestihol odjazdiť pretekovú simuláciu, a tak viac ako desať kôl za sebou odjazdili až v šprinte. Podľa Hamiltona je to škoda, sobotňajší program by najradšej upravil.

“Medzi jednotlivými segmentmi sme čakali štyri hodiny. Myslím si, že sme mohli mať aj tri segmenty,” uvažuje Hamilton, ktorý by k šprintovému rozstrelu a šprintu rád pridal aj tréning. “Neviem však, či je to možné.” V Baku sú totiž aj piloti F2 a F3.

Ktovie, či by ďalší tréning Hamiltonovi pomohol. V sobotu mu totiž skomplikoval život fakt, že jazdil v premávke. “George profitoval z toho, že mal pred sebou voľnú trať, ale v Lewisovom prípade ste videli, že akonáhle sa ocitnete v premávke, tak pneumatiky začínajú odchádzať,” uviedol šéf Mercedesu Toto Wolff. “Na tej siedmej priečke bol skrátka zaseknutý. Musíme sa pustiť do analýzy, aby sme v nedeľu boli lepší.”

Súvisiace články