logo F1online.sk

Wolff zostal zaskočený, rýchlosť Ferrari v druhom sektore ho ohromila

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala29. 4. 2023

Takto si Mercedes kvalifikáciu nepredstavoval. Lewis Hamilton postúpil do Q3 s odretými ušami a nakoniec obsadil len piate miesto, pre Georgea Russella sa piatkový program skončil už v Q2. Toto Wolff nespokojne krútil hlavou a odkazoval, že po piatku nevidí žiadne pozitíva.

Po jarnej prestávke sa kolotoč F1 rozbehol opäť. Mercedes však zatiaľ nedokázal nadviazať na vynikajúce výkony z Melbourne a v kvalifikácii na VC Azerbajdžanu hral druhé husle. Do bitky o pole position sa zapojili len Ferrari a Red Bully. Lewis Hamilton stratil takmer sekundu.

“Nepriniesli sme sem žiadne vylepšenia,” vysvetľoval neuspokojivý výsledok Toto Wolff, hoci si všimol aj isté záblesky zlepšenia. “V prvých dvoch zákrutách a na konci kola sme boli v podstate na rovnakej úrovni ako Leclerc a Verstappen, ale Ferrari je v druhom sektore ohromujúce. Z tohto pohľadu mám pred Monakom trochu obavy.”

Problémom vraj nie sú nastavenia. “Myslím si, že sme mali auto v celkom dobrom okne. Naše auto vo všeobecnosti nie je dostatočne stabilné a nemá dostatok prítlaku. Nepriniesli sme ani žiadne novinky, tie privezieme až do Imoly. Skrátka musíme vyťažiť čo najviac z aktuálneho balíčka.”

“Z piatka si neodnášame žiadne pozitíva, pretože na tom nie sme tak, ako by sme chceli byť. Na pole position strácame deväť desatín a na prvú trojku polovicu sekundy,” pokrútil hlavou nespokojný Viedenčan.

Russellovo vypadnutie v Q2 dokonale sumarizuje Wolffove pocity. “V poslednej zákrute spravil menšiu chybu. Autá medzi šiestou a jedenástou pozíciou delilo len pár desatín sekundy, takže ľahko sa vám mohlo stať, že vypadnete.”

Súvisiace články