logo F1online.skF1online.sk

Z Leclerca sa stáva hudobná senzácia: Nechcel som okolo toho robiť rozruch

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2023

Charles Leclerc ako hudobný skladateľ? Monacký pretekár v priebehu aprílovej prestávky zaskočil verejnosť uvedením vlastnej hudby. Na rozdiel od takého Lewisa Hamiltona sa však nejedná o spev, ale hru na klavíri. Nie je prekvapujúce, že Charlesova muzika sa okamžite stala hitom a na známej platforme Spotify prerazila medzi najpopulárnejšie.

Z Austrálie odchádzal ako pilot F1, do Azerbajdžanu prišiel ako pilot F1 a hudobný skladateľ. Hra na klavíri patrí medzi obľúbené hobby Charlesa Leclerca, čo je pri pohľade na jeho sociálne siete viac ako jasné.

Jeho klavírne predstavenia napokon prekročili hranice príbehov na Instagrame a vstúpili do sveta hudby. Nečakaný krok vyvolal obrovský záujem, ktorý monackého pretekára úprimne teší.

„Som veľmi prekvapený,“ priznal v Baku s úsmevom Leclerc. „Vedel som, že okolo toho nastane trochu rozruch, keďže pilot Formuly 1 a hudobník v jednej osobe nie je nič obvyklé. Nechcel som okolo toho robiť veľký marketingový ošiaľ. Chcel som to zverejniť pre ľudí, ktorým sa páčila moja hra na klavíri a skutočne som si užíval celý ten proces.“

„Úprimne, nestálo ma to veľa času. Mám tím ľudí, ktorí mi veľmi pomohli s papierovačkami a zverejnením na Spotify, čo je tá časť, ktorá vám zaberie najviac času. Ja som si to užíval a robil len to, čo robím medzi víkendami, teda hral na klavíri. Teraz som moju hudbu aj zaregistroval a je zábavné sledovať, ako sa to ľuďom páči,“ povedal Charles.

Ten si dal záležať, aby verejnosť ubezpečil, že to nie je žiadne rozptýlenie od jeho povinností pilota Formuly 1. Zakaždým, keď profesionálny pretekár príde s podobnou „zábavkou“, okamžite sa spochybňuje jeho oddanosť športu a tímu. Svojho času sa špekulovalo, že Formulu 1 vytlačili zo srdca Lewisa Hamiltona hudba a móda, Valtteriho Bottasa najnovšie zamestnáva vlastná značka ginu a podobných príkladov by sme našli mnoho.

„Musím zdôrazniť skutočnosť, že ma to nestálo veľa času a neuvažujem nad hudobnou kariérou. Urobil som to pre zábavu a nie je to nič profesionálne. Je to spôsob, ktorým sa snažím odpojiť od pretekárskeho života a myslieť aj na niečo iné,“ zdôraznil Leclerc.

Pokiaľ ide o športovú stránku, je zrejmé, že Charles a Ferrari nedorazili do Baku s veľkými očami. Očakávania sa hneď vo štvrtok snažil krotiť aj Leclerc, hoci naznačil, že Ferrari má plán.

„Realisticky povedané naša výkonnosť v súčasnosti nie je na úrovni Red Bullu. Plány tímu a vylepšenia balíka smerom do budúcna mi však dodávajú sebadôveru. Som stopercentne presvedčený, že nápady tímu a Fredove plány sú pre budúcnosť tým najlepším riešením a dostanú nás do bitky s Red Bullom. Otázka je, kedy sa tak stane, na čo teraz neviem odpovedať,“ hovorí Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia