logo F1online.skF1online.sk

Na nasledujúce podujatia budeme pravidelne prinášať vylepšenia, sľubuje Wolff

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2023

Čo môžeme v nasledujúcich týždňoch očakávať od Mercedesu? Tento tím vyvesil bojovú zástavu a na nasledujúcich veľkých cenách chce vyraziť do protiofenzívy. Monopost W14 ukázal v Austrálii dobrý potenciál a ten plánuje partička okolo Tota Wolffa ešte posilniť nasadením vylepšení.

Mercedes nezačal novú sezónu tak, ako si v Brackley predstavovali. Už od predsezónnych testov bolo pomerne jasné, že ani v tomto roku to na boj o víťazstvá nebude stačiť. Mercedes by sme však nikdy nemali odpisovať a tento tím sa chystá na protiofenzívu, ktorú v rozhovore pre oficiálne stránky svojho tímu ohlásil šéf Toto Wolff.

„Uvedomujeme si, čo potrebujeme, aby sme sa dokázali vrátiť,“ prehlásil. „Potrebujeme strmšiu vývojovú krivku ako Red Bull. Určite chceme bojovať o víťazstvá. Oni sú teraz meradlom pre všetkých.“

„Veríme, že sme si zvolili správnu cestu a dôverujeme našim ľuďom. Ako som už povedal, istotne narazíme na prekážky, ale chceme pokračovať v ceste nahor,“ dodal Wolff.

Na to však budú nevyhnutné vylepšenia, keďže Mercedes v súčasnosti na Red Bull objektívne nestačí. Aj keď býva Wolff vždy opatrný a nechce odhaľovať karty, zdá sa, že v poslednom roku svoju rétoriku predsa len trochu zmenil. Pred koncom trojtýždňovej prestávky sľubuje fanúšikom agresívne nasadzovanie vylepšení.

„Baku je veľmi špecifická trať, veľmi rýchla a zakaždým pripraví zábavné preteky. Charakter okruhu v Miami taktiež prináša unikátnu výzvu. Návrat na Floridu je fantastickou príležitosťou s množstvom marketingových a sponzorských aktivít. Potom príde, samozrejme, Imola, kde začne prvá trojička v sezóne,“ vypočítava Wolff program Formuly 1 na nasledujúce obdobie.

„V priebehu nasledujúcich pretekov sa môžeme tešiť na pravidelné nasadzovanie vylepšení nášho balíka. Neexistuje však žiadny zázračný liek, ktorý auto lusknutím prsta premení a potrebujeme byť realistickí vo svojich očakávaniach. Dúfajme, že sa budeme stabilne zlepšovať,“ dodal s nádejou šéf Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia