logo F1online.skF1online.sk

Wolff motivuje svoj tím: Sme na správnej ceste

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2023

Mercedes na prvých troch podujatiach novej sezóny výrazne zaostal za očakávaniami. Po náročnej minulej sezóne sa od tímu niekoľkonásobných šampiónov očakával návrat do starej formy. To sa zatiaľ nestalo. Veľká cena Austrálie však Mercedesu predsa len ponúkla určitý dôvod na optimizmus. Svoj tím sa pred návratom na pretekárske okruhy rozhodol prostredníctvom interview povzbudiť aj jeho šéf Toto Wolff.

Motivačná reč, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Enzo Ferrari, presne v takom duchu sa niesol posledný Rakúšanov rozhovor pre oficiálne stránky tímu. V ňom vyjadril svoju plnú podporu všetkým mužom a ženám v Mercedese, rovnako tak podčiarkol správnosť cesty, ktorú si vedúce postavy v Brackley a Brixworthe zvolili.

„Doterajší priebeh sezóny bol pre nás náročný,“ priznal Wolff. „Vzhľadom na vývoj auta sme dúfali, že sa nám podarí vyriešiť naše minuloročné problémy. Nenárokujeme si však na nič viac, než čo si zaslúžime.“

„Panuje tu tvrdá konkurencia a nebola by to taká fantastická výzva, keby to bolo jednoduché. Za nami sú prvé tri preteky a jeden tím udáva tempo. My sme v Austrálii videli záblesky sľubného potenciálu nášho monopostu, ktoré nás povzbudili do ďalšieho priebehu sezóny,“ povedal Wolff.

„V prvých troch pretekoch sa nám podarilo autu omnoho lepšie porozumieť, čo je pri vývoji povzbudzujúce sledovať. Definovali sme jasný smer, ktorým sa musíme uberať, a verím, že sme na správnej ceste. Musíme pokračovať v upevňovaní našich znalostí a dúfam, že počas nasledujúcich pretekov urobíme ďalší krok.“

„Dôležité je tiež zostať koncentrovaný a príliš nekolísať medzi eufóriou a depresiou; musíme zostať racionálni, veriť v schopnosti tímu a správnosť zvolenej trasy. Samozrejme, narazíme na prekážky, ale prinesieme vylepšenia a tie nám spolu s tvrdou prácou pomôžu priblížiť sa k čelu,“ odkázal svojmu celku jeho bojovne naladený šéf.

Tímy si momentálne užívajú neplánovanú trojtýždňovú prestávku, ktorá je skvelou príležitosťou na horúčkovitý vývoj. Pauza trvá takmer celý mesiac, čo je skvelá príležitosť urobiť vo vývoji významný krok dopredu. Práve o to sa bude tím okolo Tota Wolffa usilovať.

„Prístroje v Brixworthe a Brackley naďalej pracujú na plné obrátky. Na trati vidíte len špičku ľadovca, ale výkonnosť monopostu a pohonnej jednotky pochádza z týchto dvoch tovární. Panuje tu skvelý tímový duch. Stopercentne verím v silu našej organizácie, pretože sa nikdy nepozeráme len na jeden pretekársky víkend, dokonca ani na jednu celú sezónu, ale usilujeme sa zlepšovať tak, aby sme dokázali byť úspešní niekoľko rokov. Sme si vedomí, že sa nedá zvíťaziť v každej sezóne, pretože to sa ešte žiadnemu športovému tímu nepodarilo,“ povedal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia