logo F1online.sk

Steiner o Ralfovi Schumacherovi: Teraz už nemáme žiadny vzťah

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 4. 2023

Šéf Haasu Günther Steiner si za ostatný rok zlizol od Ralfa Schumachera ohromnú dávku kritiky za svoju komunikáciu s jeho synovcom Mickom. Či už na to mal právo alebo nie, určite mal ako šéf stajne právo nahradiť Schumachera jeho krajanom Nicom Hülkenbergom. A pokiaľ ide o Ralfa, tak sa Steiner nijak netají tým, že správanie bývalého šesťnásobného víťaza veľkej ceny viedlo ku koncu ich vzájomného vzťahu.

Ralfove komentáre a kritika na adresu Steinera nezostali bez odozvy. Bývalý pilot a dnes expert televízie Sky už so šéfom Haasu na priateľskú kávu nezájde. Ich vzájomný vzťah vraj už neexistuje.

Dôvodom je, samozrejme, Ralfov spôsob komunikácie. Tomu sa zas nepáčil Steinerov spôsob komunikácie ohľadne jeho synovca, a tak je vzťah dvoch nemecky hovoriacich mužov v troskách.

„Nemám problém a musím si robiť svoju prácu. Myslím si, že problém má niekto iný, nie ja“ prehlásil Steiner pre RTL. „Preto sa tým netrápim a nemusím sa tým zaoberať.“

„Teraz už nemáme žiadny vzťah a nemám ani potrebu budovať ho nanovo. Priateľov si dokážem vybrať sám, rovnako tak ľudí, s ktorými sa chcem rozprávať. Taký som vždy bol a taký aj zostanem,“ dodal Steiner.

Je teda zrejmé, že kritika sa neodpúšťa. Podľa šéfa Haasu, očividne, nebola zaslúžená, ale dá sa predpokladať, že týmto sa táto kapitola neskončí. Ralf patrí medzi otvorených expertov, ktorí si neberú servítky, rovnako to platí aj o temperamentnom Tirolčanovi.

Vzťahy medzi Schumacherovcami a Steinerovcami tak v podstate skončili Mickovým odchodom z Haasu. Sám Günther priznal, že so svojím bývalým pilotom už v kontakte príliš nie je, ale vraj za tým treba hľadať čisto praktické dôvody.

„Teraz je na druhom konci v boxovej uličky, takže sa vidíme len veľmi zriedka,“ hovorí Steiner s úsmevom. „Keď so mnou chce hovoriť, potom dobre. Keď so mnou nechce hovoriť, tak je to takisto v poriadku. Musím to rešpektovať a nevadí mi to.“