logo F1online.sk

Herbert si Hamiltona nevie predstaviť vo Ferrari, Berger však áno

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 4. 2023

Lewis Hamilton vo Ferrari, áno alebo nie? Spojenie britského šampióna a talianskeho tímu sa nám cyklicky opakuje. Špekulácie sa objavili aj v tomto roku, ale ako vždy, aj teraz je veľmi otázne, či majú aspoň nejaký základ. Niektorí si Lewisa v červenom nedokážu predstaviť.

Ôsmy titul sa stal Hamiltonovým kryptonitom. Hovorí sa o ňom možno viac, než by bolo za súčasnej situácie múdre. Na to však potrebuje majstrovské auto, ktorým Mercedes ani Ferrari momentálne nie je.

Lewis čaká na víťazstvo od osudového roku 2021 a jeho budúcnosť zostáva nejasná. Aj keď Toto Wolff hlása, že nebude mať najmenší problém sa s Hamiltonom dohodnúť, podpis novej zmluvy zostáva v nedohľadne. Mohol by Lewis po jedenástich rokoch preskúmať svoje možnosti na trhu a prípadne si nájsť nového zamestnávateľa?

„Mohlo by sa niečo udiať vo Ferrari? Ak bude niekto na odchode, tak asi Carlos Sainz, pretože Charles Leclerc odvádza možno najkonzistentnejšiu prácu za posledné roky. Je však Ferrari to správne miesto?“ pýta sa trojnásobný víťaz veľkej ceny Johnny Herbert.

„Vieme, že Ferrari vždy vyzeralo sľubne, ale tento prísľub sa nikdy nezhmotnil do funkčného konceptu. Vlani fantasticky vyrazili zo štartovacích blokov, ale nakoniec sa to z najrozličnejších dôvodov nejako stratilo. V Mercedese sú preto vo všeobecnosti vyhliadky na víťazstvo lepšie,“ myslí si bývalý pretekár so skúsenosťami zo 160 veľkých cien.

„Medzi jazdcami sa zakaždým hovorí o Ferrari ako o tíme, ktorý musíte zažiť, ale takto podľa mňa Lewis nepremýšľa. Podľa mňa chce vyhrávať preteky a byť najrýchlejší. Práve to od Mercedesu po dlhú dobu dostával,“ dodal Herbert.

Našli sa však aj opačné názory. Napríklad podľa bývalého pilota stajne z Maranella Gerharda Bergera by mohlo spojenie Hamilton – Ferrari fungovať pre obe strany.

„Každý pretekár chce aspoň raz jazdiť za Ferrari,“ prehlásil Rakúšan. „Takmer všetci dobrí jazdci tam boli.“

„Ayrton Senna tam nešiel, pretože vedel, že tam nemôže vyhrať. Je možné, že to isté si myslí aj Lewis. Keď mu však Mercedes neposkytne konkurencieschopné auto a nedostane sa do Red Bullu, tak by si mohol pomyslieť: ‚Ešte nechcem skončiť, takže skúsim Ferrari. Možno sa mi ho podarí napraviť‘,“ dodal Berger.

Súvisiace články