logo F1online.skF1online.sk

Sainz sa obrátil na tifosi: Kritiku teraz nepotrebujeme

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 4. 2023

Ferrari má po úvodných troch pretekoch sezóny 2023 na konte ešte menej bodov než na začiatku katastrofickej sezóny 2020. V Maranelle ani vnútri ich fanúšikovskej obce nepanuje spokojnosť a automatickým vedľajším účinkom takéhoto stavu je kritika zo strany veľmi prísnych talianskych fanúšikov. Práve na nich sa obrátil pilot tímu Carlos Sainz.

Byť pilotom Ferrari je požehnanie i prekliatie zároveň. Stať sa súčasťou takého tímu so sebou prináša ohromnú česť, radosť, ale aj obrovský tlak.

Zatiaľ to vyzerá, že ani sezóna 2023 nebude „tou“, čo je pre tifosi nesmierne frustrujúce. Čakanie na ďalší titul je skrátka príliš dlhé, a to ešte násobí tlak vyvíjaný na partičku z Maranella, ktorá však práve v takýchto chvíľach potrebuje čo najväčšiu podporu z tribún.

„Musíte si uvedomiť, že nikto nie je v tejto situácii viac naštvaný alebo nešťastný ako každý jeden člen tohto tímu,“ povedal médiám Carlos Sainz.

„Sme to práve my, ktorí nie sme spokojní; sme to práve my, ktorým sa situácia nepáči; a sme to práve my, ktorí makáme naplno v snahe zvrátiť danú situáciu, pretože je to tiež o našich egách a našich výkonoch.“

„Sme hrdí, že sme Ferrari, a chceme ho posunúť vpred. Niekedy nás tieto komentáre v médiách rozptyľujú a ťahajú ku dnu, než aby nám pomohli,“ dodal Sainz.

Asi by bolo naivné myslieť si, že po týchto vyjadreniach sa niečo zmení. Takto to bolo s Ferrari ešte dávno predtým, než vznikli sociálne siete.

„Prílišná kritika nám nepomôže a práve tú teraz nepotrebujeme. Preto sa snažíme držať si od takýchto vyjadrení odstup. Nepotrebujeme sa viac rozptyľovať a nepotrebujeme nikoho ďalšieho, kto nás potiahne ku dnu,“ povedal rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia