logo F1online.skF1online.sk

Obaja musíme rešpektovať pokyny tímu, pripomína Pérez

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 4. 2023

Ako vyzerajú vzťahy vo vnútri Red Bullu? Navonok všetko vyzerá v poriadku, ale realita nikdy nie je taká ružová, ako to napohľad pôsobí. Z času na čas to síce medzi Verstappenom a Pérezom „zaškrípe“, ale rýchlo to dokážu uviesť na pravú mieru.

Mexický pretekár sa ocitol vo víre mediálneho záujmu po vlaňajšej Veľkej cene Brazílie a tohtoročnej Veľkej cene Saudskej Arábie, keď sa v jeho tíme dopustili menších „komunikačných prehmatov“. To však Checovi už o pár dní neskôr nevadilo a povedal, že medzi ním a Maxom panuje omnoho väčší rešpekt, než si ľudia myslia.

„V garáži máme k sebe oveľa väčší rešpekt, než si možno ľudia myslia. Myslím si, že obaja sme dostatočne vyspelí na to, aby sme vedeli, čo je správne a čo nie,“ prehlásil Pérez pred VC Austrálie.

Ten sa nijak netají svojou túžbou dokráčať až na samotný vrchol. V ceste za titulom mu však stojí mocný Verstappen. Aj keď sedia obaja v rovnakom aute, favorizujú odborníci celkom jednoznačne Holanďana, kým Péreza pasujú do pozície „nosiča vody“ na spôsob Bottasa či Barrichella.

„Samozrejme, ak chcem vybojovať titul, musím Maxa porážať víkend čo víkend a udržať si konzistentnosť počas celej sezóny,“ hovorí Pérez.

„Celé je to o konzistentnosti. Môžete vyhrať aj pätnásť pretekov, ale keď v ostatných havarujete alebo nedokončíte, tak vám to nebude stačiť. Potrebujete dosiahnuť určitú úroveň konzistentnosti a ísť na to preteky po pretekoch.“

„Niet pochýb, že žiadny jazdec nemá takú formu ako Max. Ak k tomu prirátate tím a auto, tak je to ten najťažší súper. Musím zo seba vydať maximum, keď sa chcem každý víkend ukázať v tej najlepšej forme. Zároveň však bude podľa mňa dôležité, aby sme obaja rešpektovali pokyny tímu,“ prehlásil Checo.

„Je pred nami ešte dlhá sezóna a je lepšie, keď musíte bojovať len s jedným jazdcom, hlavne ak je to váš tímový kolega. Keď máte Maxa ako referenčný bod, urobí to z vás lepšieho pilota a núti vás to vyťažiť maximum zo seba aj z tímu,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia