logo F1online.skF1online.sk

Hülkenberg by bol ideálnym „wingmanom“ pre Verstappena, myslí si Windsor

Nico Hülkenberg
© Twitter/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 4. 2023

Nehryzie, poslúcha a najmä boduje. Asi tak vníma Nica Hülkenberga renomovaný novinár a bývalý manažér Williamsu Peter Windsor, ktorý skúseného Nemca označil za ideálnu tímovú dvojku pre Maxa Verstappena.

Nico Hülkenberg má povesť solídneho pilota, ktorý však nikdy nemal šťastie na autá. Tridsaťpäťročný Nemec odjazdil v najvyššej motoristickej súťaži už takmer 200 veľkých cien, no ani raz sa nepostavil na pódium. Napriek tomu má vytvorené pomerne silné renomé.

Aj v tejto sezóne ukazuje, prečo tomu tak vlastne je. Svojho tímového kolegu Kevina Magnussena poráža po všetkých stránkach, a zatiaľ čo Dánovi svieti po troch pretekoch na konte len jeden bod, „Hulk“ ich má už šesť.

Nemec bol minulosti spájaný s viacerými top tímami, no z nejakého dôvodu z toho vždy vzišlo. Pomerne nedávno sa hovorilo aj o jeho prestupe do Red Bullu, no ako vieme, miesto Alexa Albona napokon získal Sergio Pérez.

Hoci Windsor Pérezove kvality uznáva, kladie si otázku, ako by si po boku Verstappena počínal Hülkenberg, ktorý 70-ročného Austrálčana svojím výkonom v Austrálii poriadne nadchol.

„Nico Hülkenberg jazdil v Austrálii absolútne vynikajúco, počínal si úplne skvelo,“ vyjadril sa na adresu „Hulka“ pochvalne Peter Windsor.

„Odstavil to síce hneď po skončení pretekov, no predviedol skvelú jazdu. Vieme, že Kevin Magnussen je pomerne dobrý jazdec, no Nico ho v priebehu celého dňa neustále zatieňoval, bol vynikajúci.“

„Kladiem si otázku, ako by sa darilo Nicovi v druhom Red Bulle, keď by bol „wingman“ Maxa Verstappena on?“

„Rozhodne patrí, spoločne s Valtterim Bottasom, možno Carlosom Sainzom a určite Sergiom Pérezom, medzi dokonalé tímové dvojky,“ dodal Windsor.

Ako by sa Hülkenbergovi po boku Verstappena darilo, sa už asi nikdy nedozvieme. Tím z Milton Keynes sa rozhodol uprednostniť Sergia Péreza a Nico tak na svoju príležitosť v top tíme stále čaká. Vzhľadom na pokročilý športový vek je žiaľ pravdepodobné, že sa jej už nikdy nedočká.

Súvisiace články

Diskusia