logo F1online.sk

Russell tvrdenie, že Red Bull vyhrá všetky preteky, po predstavení noviniek možno prehodnotí

George Russell
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 4. 2023

Nie je tomu tak dávno, čo sa George Russell nechal počuť, že Red Bull môže vyhrať všetky preteky aktuálnej sezóny. Po tom, čo sa Mercedes v Austrálii po zmenách v nastaveniach k rakúskemu celku priblížil, teraz svoje slová koriguje. Tvrdí, že tím z Brackley sa po predstavení významných vylepšení v Imole môže k „malinovkárom“ výrazne priblížiť a prehovoriť do bojov o víťazstvá.

Mercedesy sa v Austrálii po výbornom štarte ujali vedenia. Prvý Russell pred druhým Hamiltonom držali za sebou Maxa Verstappena a istú chvíľu sa zdalo, že by mohli „meďáky“ v Albert Parku dokonca zaznamenať double.

Po tom, čo však Mercedes povolal bezprostredne pred výjazdom bezpečnostného vozidla do boxov Georgea Russella (ktorý následne odstúpil pre poruchu pohonnej jednotky, pozn. red.) a Max Verstappen sa poľahky dostal cez Lewisa Hamiltona, bolo vymaľované.

„Strieborné šípy“ však napriek tomu ukázali v Melbourne značnú rýchlosť. Oproti Saudskej Arábii a Bahrajnu si signifikantne polepšili, a to bez zavedenia akýchkoľvek vylepšení. George Russell je tak právom optimistický a počíta dni do predstavenia prvých tohtoročných noviniek. Tých sa však dočká až v Imole.

O svojom pôvodnom tvrdení povedal: „Je zrejmé, že po frustrujúcej kvalifikácii, akú sme mali v Bahrajne, poviete pod vplyvom emócií veci, ktoré sú trošku prehnané.“

„Stále si však myslím, že Red Bull je o triedu pred všetkými ostatnými a určite sme [zo sobotňajšej kvalifikácie, pozn. red.] vyťažili s Lewisom maximum. Podľa toho, čo Max hovorí, mal ale Red Bull ešte nejakú rýchlosť v zálohe.“

„Hovoríme, že trojdesatinový náskok je malý. Obvykle majú náskok vyše sekundy. Teraz majú náskok tri desatiny. Vo Formule 1 sú však aj tri desatiny obrovské množstvo.“

Avizované vylepšenia Mercedesu by mohli tento náskok Red Bullu zmazať. Russell však zostáva nohami pevne pri zemi a hovorí, že svoj výrok o dominancii „červených býkov“ prehodnotí až vtedy, keď sa ukáže, že novinky skutočne fungujú.

„Nevzdáme sa, budeme na to aj naďalej tlačiť,“ poznamenal. „Po tom, čo prinesieme vylepšenia, budeme musieť výrok možno prehodnotiť. Až vtedy sa skutočne dozvieme, či fungujú tak, ako očakávame – a či s nimi môžeme bojovať o víťazstvá,“ doplnil Russell.

Súvisiace články