logo F1online.sk

Wolff: Steiner by sa neopovážil takto správať k Mickovi, keby mal po boku svojho otca

Mick Schumacher a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2023

Bolo správanie šéfa Haasu Günthera Steinera voči Mickovi Schumacherovi v priebehu minulej sezóny spravodlivé a slušné? Temperamentný Tirolčan bol za dlhú dobu jediným šéfom tímu, ktorý sa rozhodol v médiách otvorene kritizovať svojho jazdca. To viedlo viacerých k otázke, či by si Steiner niečo také dovolil, keby mal Mick v garáži Haasu po svojom boku otca Michaela.

Ako by sa asi vyvíjala kariéra nemeckého mladíka, keby mu sedemnásobný šampión mohol odovzdať všetky svoje skúsenosti? Michael po svojej nehode na lyžovačke na konci roka 2013 nemôže byť svojmu synovi nablízku a pre mladého Micka, ktorý bol očitým svedkom otcovej ťažkej nehody, je táto absencia obrovskou ranou.

Pred časom o tom hovoril Bernie Ecclestone, podľa ktorého mladému Mickovi nesmierne chýbajú otcove skúsenosti. Schumacherov súčasný šéf Toto Wolff však zašiel ešte ďalej a tvrdí, že nemeckému mladíkovi chýbala aj otcova ochranná ruka.

„Môžem povedať, že jeho rodičia urobili pri chlapcovej výchove všetko správne,“ prehlásil šéf Mercedesu v rozhovore pre švajčiarsky Blick.

„Myslím si, že keby bol Michael po boku svojho syna počas jeho dvoch rokov v Haase, Steiner by si nedovolil takto zaobchádzať s Mickom!“ prehlásil Wolff rozhodne.

Jedna vec boli Schumacherove výkony počas minulej sezóny, druhá správanie jeho šéfa. Aj keby nebol s výkonnosťou svojho jazdca spokojný, primárnou úlohou šéfa je svoju organizáciu chrániť a do tej predsa patria aj piloti.

Dokonalo to vlani predviedol dnes už bývalý šéf Williamsu Jost Capito, ktorý počas svojho pôsobenia v Grove ani raz nekritizoval Nicholasa Latifiho, hoci jeho výkony sa dali považovať za dlhodobo neuspokojivé.

Schumacher medzitým bedlivo pozoruje dianie z garáže Mercedesu a je pripravený naskočiť, keby jeden z dvojice Lewis Hamilton – George Russell nemohol jazdiť.

„Áno, v takom prípade bude jazdiť Mick,“ potvrdil Wolff. „Ak jeden z našich jazdcov dostane Covid alebo sa zraní, Mick zasadne do Mercedesu! Bodka, koniec debaty!“