logo F1online.sk

Podľa Binotta sú problémy Ferrari špecifikom, ktorý sa týka len tohto víkendu

Mattia Binotto a Lauren Mekies
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 8. 2020

Podľa šéfa Ferrari Mattiu Binotta sú problémy jeho tímu v Spa len jednou výnimočnou lastovičkou. Komplikácie so zahrievaním pneumatík sa podľa neho v ďalších podujatiach už opakovať nebudú.

„Náš problém je daný charakteristikou tohto víkendu. Nedokázali sme prísť na to, ako prinútiť pneumatiky fungovať,“ vyhlásil boss Scuderie. „Koniec koncov, toto je rovnaké auto, aké sme mali v predchádzajúcich víkendoch. Niečo nám teda nefunguje, pretože sme hlbšie, než by sme mali byť.“

„Zvolili sme vyššie aerodynamické zaťaženie, ktoré by nám malo pomôcť v pretekoch, najmä ak bude pršať. Skrátka sme skúsili niečo iné, než naši súperi, aj keď to bolo na úkor kvalifikácie,“ povedal Binotto.

Tieto slová však nie sú príliš v súlade s tým, čo novinárom povedali jeho zverenci. Charles Leclerc bez okolkov priznal, že auto bolo v piatok v pretekových simuláciách pomalé a kvôli zlému vyváženiu monopostu si neželá ani dážď. Jazdci sa so svojim šéfom zhodli aspoň na tom, čo bolo v doterajšom priebehu víkendu hlavným problémom Scuderie – pneumatiky.

„Musíme pochopiť, prečo sme od začiatku úplne mimo pracovného okna. Jedná sa pravdepodobne o nejaký hlbší problém,“ povedal športový riaditeľ Ferrari Laurent Mekies. „Musíme sa týmto problémom prekopať naozaj dôkladne. Musíme si byť istí tým, čo to spôsobilo.“

Objektívne treba dodať, že Ferrari v priebehu víkendu dosiahlo určitý progres. To však fanúšikov neuteší, vzhľadom na výsledky kvalifikácie. Vďaka zmenám v nastavení unikla Scuderia hrobárovi z lopaty, no v nedeľných pretekoch ešte stále má čo doháňať. Pomôcť by mohol aj dážď.

„Ak musíte štartovať takto vzadu, tak privítate čokoľvek, čo môže premiešať poradím. Tiež sme urobili niekoľko rozhodnutí, ktoré by nám za týchto okolností mohli pomôcť,“ povedal na margo dažďa Mekies. „Určite sme riskovali a chceli sme riskovať.“

„Tak či onak sú to pre nás ťažké časy. Je to veľká výzva dostať sa skrz toto obdobie. Sme však jeden tím, ktorý sa učí spolu a som si istý, že to bude napokon pozitívom, keď sa vrátime späť na pozície, na ktoré patríme,“ dodal Mekies.