logo F1online.sk

Priľnavosť asfaltu nebola najlepšia, ale v Red Bulle si pred zvyškom víkendu veria

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2023

Vstup do austrálskeho víkendu bol pre všetky tímy trochu neohrabaný. Problémy s GPS, červené vlajky a dážď. Kto v piatok v Melbourne potreboval hladký priebeh dvoch voľných tréningov, ten sa nedočkal. Platilo to aj pre Red Bull, ktorý síce zopárkrát zakopol, ale ani to pilotov stajne príliš nerozrušilo.

Max Verstappen bol v prvom tréningu najrýchlejší, kým z toho druhého bolo náročné odniesť si nejaké cenné poznatky. Pilotov Red Bullu sme však videli urobiť zopár raritných chýb, roztočil sa dokonca aj Max Verstappen, našťastie bez vážnejších dôsledkov.

„Nebolo to ani tak o aute, ale skôr o tom, že priľnavosť na trati bola veľmi nízka. Asfalt je veľmi klzký a bolo veľmi náročné zapnúť pneumatiky, takže keď vyjdete na trať a chcete na to okamžite zatlačiť, je to veľmi náročné,“ povedal po skončení piatkových jázd líder šampionátu Max Verstappen.

„So všetkými tými prerušeniami a červenými vlajkami sa pritom nikdy nedostanete do rytmu. Cez noc sa však pozrieme na dáta a zistíme, aké rozhodnutia môžeme prijať pred sobotou. Potom bude auto konkurencieschopné,“ sľúbil Max.

Nič to však nezmení na tom, že Red Bull bude jednoznačne najväčším favoritom víkendu. Napriek náročnejším podmienkam a dažďu v druhom tréningu ukázal tím v úvodných dvoch podujatiach dostatok potenciálu, aby sa pred sobotou a nedeľou príliš nestresoval.

„Myslím, že auto je na tom dobre, aj keď ťažko posúdiť. Ako som povedal, nedokázali sme sa dostať do okna, v ktorom by som nadobudol pocit, že sa nám podarilo zvládnuť pneumatiky, čo musíme cez noc preštudovať. Ale bude to v poriadku,“ pokrčil plecami Verstappen.

K forme svojho tímu nemal príliš čo dodať ani jeho tímový kolega Sergio Pérez, ktorý nedostal v druhom tréningu príliš veľa priestoru otestovať zmeny vykonané tímom po tom prvom.

„Zdalo sa, že niektoré tímy mali problémy s GPS aj v druhom tréningu. Bol to zmätok a popoludní som nedokázal poskladať dobré kolo. Urobili sme však nejaké zmeny, ktoré, zdá sa, fungujú v prvých dvoch sektoroch, kým v treťom sektore som sa kvôli premávke nedokázal dostať do rytmu,“ povedal po piatku mexický pretekár.

„Neviem, čo na to povedať. V treťom tréningu nás čaká ešte veľa práce a myslím si, že do pretekov pôjdeme trochu naslepo, čo bude zaujímavé,“ dodal Checo.