logo F1online.sk

Ako vlani po Brazílii: Tím v Džidde zahral všetko veľmi dobre, uisťuje Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 3. 2023

Očakávaná reakcia na dianie v Saudskej Arábii. Sergio Pérez sa na tlačovej konferencii po skončení podujatia hotoval na vážny pohovor s tímom. Riešiť chcel internú komunikáciu, keďže mal pocit, že piloti Red Bullu mali na konci pretekov nariadené držať tempo a autá bezpečne doviezť „domov“. Ale Max Verstappen to neurobil a v poslednom kole zhrabol bod za najrýchlejšie kolo pretekov.

Aj keď Mexičan trochu vyceril zuby, nakoniec všetko dopadlo podľa očakávaní. Podobne ako po Brazílii 2022, keď Verstappen odmietol Pérezovi vrátiť prepožičané piate miesto, zahral Checo akékoľvek reči o sporoch do outu a verejnosť upokojil, že všetko sa podarilo poľahky vysvetliť.

„Všetko je skvelé,“ pochvaľoval si Pérez atmosféru vo vnútri tímu pred novinármi v Melbourne. „Porozprávali sme sa o tom a všetci sme na jednej vlne. A, samozrejme, že sme sa z toho poučili.“

„V tom čase som si myslel, že nedostávam správne informácie, ale teraz, keď sa na to pozerám spätne, tak tím zahral všetko veľmi dobre,“ dodal mexický pretekár.

Podobne ako po Brazílii tak Pérez nemal vôbec ďaleko od toho, aby priznal, že to bola vlastne jeho chyba a bol to on, ktorý to celé nepochopil. Asi aj on sám usúdil, že teraz, keď má jeho tím obrovskú prevahu, by nebolo múdre poštvať ho proti sebe. Veď práve vďaka Red Bullu bude mať Mexičan veľkú šancu zabojovať o víťazstvo aj v Austrálii. K tomu však bude od tímu potrebovať aj rovnosť príležitostí.

„Môžem povedať, že sa cítim riadnou súčasťou tímu. Získal som svoje miesto a dostáva sa mi náležitého rešpektu,“ hovorí Pérez. „Skutočne verím, že mám plnú podporu tímu, rovnako ako Max, a mám rovnakú príležitosť zabojovať o titul.“

„Som tu, aby som urobil to najlepšie aj pre seba, nielen pre tím. V garáži máme k sebe oveľa väčší rešpekt, než si možno ľudia myslia. Myslím si, že obaja sme dostatočne vyspelí na to, aby sme vedeli, čo je správne a čo nie,“ dodal Pérez.

Jeho tím bude aj v Austrálii hlavným favoritom na víťazstvo a očakáva sa pokračovanie formy z Bahrajnu a Saudskej Arábie, hoci Albert Park predstavuje odlišnú výzvu v porovnaní s prvými dvoma podujatiami.

„Verme, že dokážeme pokračovať v nastavenom trende. Boli to skvelé prvé dva preteky pre tím, ale ešte máme pred sebou dlhú cestu, takže je veľmi dôležité pokračovať ďalej. Každý víkend je nová výzva,“ hovorí Pérez.

„Bahrajn a Saudská Arábia sú veľmi odlišné okruhy a aj Austrália bude v tomto smere pre nás a naše auto výzvou. Máme skvelé tempo a tvrdo pracujeme na zlepšení spoľahlivosti. Začiatok roka 2023 bol zábavný, ale to nemusí byť podstatné, keď si neudržíme takúto úroveň výkonnosti,“ dodal Checo.