logo F1online.sk

Mohol by Wolff skončiť ako šéf Mercedesu? Jedného dňa to môže prísť, priznal

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 3. 2023

Čaká Mercedes druhá neúspešná sezóna? Všetci vieme, že každé impérium sa raz rozpadne a aj tí najúspešnejší tréneri a manažéri dôjdu na koniec svojej cesty. Platiť to môže aj o takom neohrozenom lídrovi ako Toto Wolff.

Rakúsky biznismen si vo Formule 1 užil obrovské úspechy. Viedol Mercedes pri zrode jednej z najúspešnejších dynastií v histórii športu, ak nie tej najúspešnejšej. Je však pravdou, že v posledných rokoch sa Mercedesu nedarí.

Tento tím je už beztak veľmi odlišný od toho z počiatku hybridnej éry. Ľudia sa vystriedali, mnohí odišli, ale Toto Wolff a Lewis Hamilton zostávajú ako symboly obdobia neporaziteľnosti Mercedesu, ktorý však začína pomaly blednúť. Príde raz aj na neohrozeného šéfa a jeho neohrozeného sedemnásobného šampióna?

„Či v dobrom alebo v zlom, naozaj si svoju prácu šéfa tímu užívam,“ prehlásil Wolff, ktorého cituje Motorsport.com.

„Myslím si, že stále tomuto tímu môžem prispieť. Keď však jedného dňa dospejem k názoru, alebo mi to povedia ľudia z môjho blízkeho kruhu, že už tímu nepomáham, potom zvážim, či odovzdám štafetu niekomu ďalšiemu.“

„Nebudem sa hanbiť kritizovať od televíznej obrazovky, ale pokým to príde, tak sa budem baviť svojou prácou a, samozrejme, snahou obrátiť loď správnym smerom. Po toľkých úspešných rokoch to považujem za skvelú výzvu,“ dodal Wolff.

Jeho pozíciu v tíme však stále môžeme považovať za dostatočne pevnú. Nie je podporená len dlhým zoznamom titulov, víťazstiev a úspechov, ale tiež faktom, že je sám akcionárom stajne. Ako však sám vraví, niečo také mu v odstúpení nezabráni.

„Ľudia vo vedení Mercedesu a INEOS-u sú zameraní na výkon, nielen v biznise, ale aj v športe. Všetci sme si prešli vzostupmi aj pádmi, o tom niet pochýb. Cítime veľkú podporu z ich strany v našom úsilí vrátiť sa na správnu cestu,“ hovorí Wolff.

„Od Jima Ratcliffa, Olu Källeniusa a všetkých ostatných si ani nemôžem priať lepšiu podporu,“ dodal.