logo F1online.sk

Vasseur vyzýva na upokojenie situácie: Musíme sa sústrediť na seba, nie na Red Bull

Frédéric Vasseur
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2023

Ferrari zažíva presne taký štart do sezóny, aký v Maranelle nechceli. Saudskú Arábiu opúšťal tím s vedomím, že bol v štartovom poli štvrtý najrýchlejší a musí urobiť veľký krok vpred. Šéf stajne Frédéric Vasseur pritom vyzýva na upokojenie situácie a tvrdí, že by v Maranelle nemali sledovať rozostupy na najlepších.

Red Bull na začiatku novej sezóny skrátka dominuje a ani Ferrari mu nedokáže konkurovať. V Saudskej Arábii prešli monoposty tohto tímu cieľom na šiestom a siedmom mieste, pričom nedokázali vyzrieť ani na Mercedesy.

„V tejto situácii môžeme myslieť na to, ako môžeme danú situáciu zlepšiť, ale podľa mňa tiež musíme zostať pokojní – úplne všetko nie je zlé,“ povedal médiám v Džidde Vasseur.

„V Saudskej Arábii sme v porovnaní s Bahrajnom aspoň dosiahli zlepšenie kvalifikačnej rýchlosti a trochu sme zvýšili rozostup na konkurenciu, teda nie na Red Bull, ale na Aston Martin a Mercedes.“

„Myslím si, že problémom bolo hlavne tempo na tvrdých zmesiach pneumatík,“ hovorí francúzsky šéf talianskeho tímu.

Ten si myslí, že Red Bull ešte bude možné v tejto sezóne zastaviť, ale presne to nie je vec, na ktorú by chcel svoj tím zamerať. „Áno, myslím si, že je to možné; musíme na to naďalej tlačiť. Nie je však podľa mňa správne myslieť na našu stratu a na to, či ju budeme schopní znížiť alebo niečo podobné.“

„Musíme sa sústrediť na seba, vieme, keď na tom nie sme dobre a kde sa musíme zlepšiť. Uvidíme, aký bude výsledok, keď sa nám podarí urobiť slušný krok vpred. Ak však začnete premýšľať o tom, aký by mohol byť váš potenciál v budúcnosti, tak ste stratení,“ hovorí Vasseur.

„Vieme, že sa musíme zlepšiť, ale taká je DNA nášho športu. Budeme pokračovať v práci a môžete si byť istí, že hneď v pondelok ráno po pretekoch budem v kancelárii a budem na to tlačiť ako o život,“ sľúbil Fred.