logo F1online.sk

Red Bull má problémy so spoľahlivosťou, priznali piloti tímu

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2023

Pokým sa preteky neskončia, stať sa môže čokoľvek a pravdepodobne sa aj stane. Nebolo to len Ferrari, ktoré malo v tejto sezóne problémy so spoľahlivosťou. Počas prvých dvoch podujatí sa objavili známky toho, že ideálne na tom nemusia byť ani Red Bull a Mercedes, čo nám môže dodať zaujímavé korenie do ďalšieho priebehu sezóny.

Problémy už mali Sergio Pérez aj Max Verstappen, hoci zásadnejšie to ovplyvnilo len druhého menovaného, ktorý pre poruchu hnacieho hriadeľa odštartoval do Veľkej ceny Saudskej Arábie z pätnásteho miesta.

Spokojní nemôžu byť ani v takom Mercedese, ktorého továrenský tím síce problémy nemal, ale jeho zákazníci áno. Motor Landa Norrisa neprežil prvé preteky sezóny a Lance Stroll odstúpil z druhých pre problém s rekuperačnými systémami.

Sergio Pérez vyjadril obavy zo spoľahlivosti už po sobotnej kvalifikácii a po nedeľných pretekoch to urobil opäť.

„Nuž, spoľahlivosť je taká, aká je,“ povzdychol si na tlačovke víťaz pretekov. „Videli sme problémy Aston Martinu. V určitom okamihu to postihne aj nás, takže rozhodne na tom musíme pracovať.“

„V Bahrajne sme mali šťastie. Keby sme na to museli v pretekoch tlačiť až do konca, pravdepodobne by sme ich nedokončili. V súčasnosti teda máme veľa starostí so spoľahlivosťou, ale dúfam, že nás v dohľadnej dobe nezasiahnu,“ odkázal Pérez.

Ťažko povedať, aké mal Red Bull v Bahrajne problémy so spoľahlivosťou. Žiadne takéto informácie sme doteraz nemali, ale tiež je možné, že sa z Pérezovej strany jedná len o vytváranie príbehov a situácia vôbec nemusela byť taká kritická.

Spokojnosť však po tejto stránke nevyjadril ani Max Verstappen, ktorý po Džidde nemal žiadne dôvody chváliť spoľahlivosť svojho RB19.

„Áno, musíme to zlepšiť, o tom niet pochýb. Potrebujeme však taktiež čistejšie víkendy,“ povedal Verstappen.

Ten bol po druhom mieste na VC Saudskej Arábie dosť nespokojný. Odkázal, že do Formuly 1 neprišiel, aby končil na druhom mieste. Red Bull je podľa jeho slov po ďalšom double spokojný, ale on nie je. Neskôr dodal, že tie preteky mal skrátka vyhrať.

„Ako tím si musíme počínať lepšie a musíme sa takýmto problémom vyhýbať. Keby sa tak stalo, tie preteky by pre mňa vyzerali úplne inak. Nakoniec sa nám podarilo minimalizovať škody, ale tieto preteky som mal skrátka vyhrať,“ vyhlásil dvojnásobný šampión.

Súvisiace články