logo F1online.sk

Ralf Schumacher spochybňuje majstrovské ambície Ferrari: Na súperov sa nedotiahnu včas

Ferrari, ilustračné
© Twitter/Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 3. 2023

Ferrari v Bahrajne nestačilo tak na Red Bull, ako aj Aston Martin. Pre Scuderiu môže byť aspoň malou útechou to, že ešte horšie si počínal donedávna dominujúci Mercedes. V Maranelle však budú musieť rozhodne zabrať. Podľa Ralfa Schumachera sa Ferrari istotne zlepší, no v momente, keď už bude o víťazovi v súťaži jednotlivcov a Pohári konštruktérov prakticky rozhodnuté.

Zatiaľ čo Mercedes bol v Bahrajne nemastný neslaný tak v pretekoch, ako aj v kvalifikácii, Ferrari to v sobotu pomerne šliapalo. Scuderia sa totiž potýka s obdobným problémom ako v minulosti – dokáže veľmi rýchlo zahriať pneumatiky a v časoch na jedno kolo excelovať, no v pretekoch dopláca na ich rýchlu degradáciu. Aston Martin je zase v kvalifikáciách pomerne nevýrazný, no v pretekovom tempe, zdá sa, nestačí len na majstrovský Red Bull.

 Ak chce teda Ferrari po pätnástich, resp. šestnástich rokoch konečne ovládnuť súťaž jednotlivcov a získať Pohár konštruktérov, bude sa musieť dotiahnuť nielen na Red Bull, ale pravdepodobne aj na Aston Martin.

Ralf Schumacher tifosi nepoteší. Verí, že Ferrari balíky noviniek určite predstaví, no v momente, keď bude strata Talianov na Red Bull už nedostihnuteľná.

„Nemyslím si [že Ferrari sa zapojí do boja o titul, pozn. red.],“ vyslovil sa mladší z bratov Schumacherovcov. „Domnievam sa, že im bude trvať príliš dlho, kým zmažú stratu, a v tom čase už Red Bull bude ďaleko pred nimi, pokiaľ nedoplatia na nejaké technické smolné problémy.“

„Chcel by som to [aby sa do boja o titul zapojilo Ferrari, pozn. red.], no obávam sa, že to bude pomerne nudná sezóna. Bude sa točiť okolo dvoch bojujúcich tímových kolegov.“

Schumacher tiež neverí, že sa do majstrovských bojov zapojí Aston Martin.

„Som si istý, že v niektorých pretekoch nedokážu vyťažiť z pneumatík všetok potenciál,“ poznamenal. „Netreba zabúdať na to, že je to stále relatívne mladé mužstvo. Navyše, ani Alonso nemôže s týmto autom dokázať zázraky. Konkurovať skúsenému Red Bullu vôbec nie je ľahké.“

„Tento tím sa rozrastá vďaka bitke s Mercedesom. To je to, na čo sa Aston Martin musí v súčasnosti sústrediť.“

„Všimol som si však, že Alonso bol na konci pretekov veľmi silný s menším množstvom paliva. Potenciál tu teda je,“ dodal víťaz šiestich veľkých cien.