logo F1online.skF1online.sk

Ferrari príde o dôležitého človeka. Odchádza šéf aerodynamického oddelenia

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala10. 3. 2023

Scuderiu Ferrari čakajú významné zmeny na technickom fronte. Zo stajne totiž odchádza jeden z jej najdôležitejších inžinierov. Svoju rezignáciu mal nadriadeným potvrdiť šéf aerodynamického oddelenia David Sanchez.

Sanchez možno nie je verejnosti taký známy, no v Scuderii zohral kľúčovú rolu. Do tímu sa pripojil v roku 2012, keď sa ako šéf aerodynamického oddelenia McLarenu rozhodol pre novú výzvu. Spočiatku pracoval ako jeden z hlavných aerodynamikov tímu, aby v roku 2016 prevzal celé oddelenie pod vedením Mattiu Binotta. V sezóne 2017 sa výrazným spôsobom zaslúžil o to, že z monopostov Ferrari sa opäť stali víťazné stroje.

Francúzsky inžinier bol i jednou z hlavných postáv garnitúry okolo Mattiu Binotta, ktorý zo Scuderie odišiel na konci minulého roka. S tým však Sanchezov odchod nemá súvisieť. O jeho služby mala prejaviť záujem konkurencia. Nie, tentoraz sa nehovorí o Aston Martine, ale o jeho bývalom zamestnávateľovi McLarene. Britská stajňa počas zimy prišla o niekoľkých inžinierov a pokračuje v hľadaní adekvátnych náhrad, ktoré pomôžu technickému riaditeľovi Jamesovi Keyovi vrátiť tím do správnych koľají.

David Sanchez opúšťa Ferrari s okamžitou platnosťou, no ešte pred príchodom do McLarenu ho čaká štandardná nútená dovolenka.

Ferrari zatiaľ bude musieť improvizovať. Práve v čase, keď mnohí fanúšikovia ešte len predýchavajú šok z neuspokojivej konkurencieschopnosti monopostu SF-23, Maranello bude musieť nájsť náhradu za Sancheza. To však nebude také jednoduché, keďže prípadný úlovok z iných tímov by takisto musel najskôr absolvovať nútenú dovolenku. Ferrari tak s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť siahnuť do vlastných radov.

Ferrari zatiaľ na novinárske otázky nereagovalo, na oficiálne potvrdenie stále čakáme.

Súvisiace články

Diskusia