logo F1online.sk

Wolff reaguje na Hamiltonovu kritiku: Všetci držíme spolu, Lewis tím často vyzdvihuje

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 3. 2023

Lewis Hamilton sa po Veľkej cene Bahrajnu, ktorá sa Mercedesu nevydarila podľa predstáv, „kapánek“ opustil. Tímu adresoval poriadne tvrdé slová, no aby sme boli objektívni, asi oprávnene. Celok z Brackley si chcel totiž oproti vlaňajšku polepšiť, no zdá sa, že výkonnostne už nie je ani len tretím najsilnejším tímom na štartovom poli, keďže ho v nedeľu predčil aj zákaznícky Aston Martin. Šéf „meďáku“ Toto Wolff teraz celú situáciu upokojuje. Rakúšan považuje frustráciu sedemnásobného majstra za oprávnenú, no zdôrazňuje, že tím drží spolu a musí tak robiť aj naďalej.

Mercedesy v Bahrajne na Aston Martin nestačili. Lewis Hamilton sa síce umiestnil pred Lanceom Strollom, no jedná sa len o slabú náplasť, obzvlášť preto, že Kanaďan počas pretekov do veľkej miery doplácal na zranenia, ktoré utrpel nedávno po páde z bicykla.

Zatiaľ čo Russell volil po pretekoch o čosi diplomatickejšie slová, z Hamiltona priam sršala zlosť. Pre médiá uviedol, že tím mu pri tvorbe monopostu W14 nenaslúchal, a keby tak urobil, Mercedes by dnes bol, bezpochyby, oveľa konkurencieschopnejší.

Ostré vyjadrenie Lewisa Hamiltona sa pochopiteľne dostali aj k Totovi Wolffovi. Ten frustrácii Brita plne rozumie, no zdôrazňuje, že Mercedes zostáva aj naďalej nesmierne súdržný.

„Lewis je momentálne v takom rozpoložení, ako ste mohli počuť v [tímovom, pozn. red.] rádiu,“ uviedol Toto Wolff. „Je však dôležité povedať, že je neoddeliteľnou súčasťou tímu, vyzdvihuje tím, všetci držíme spolu a nemyslím si, že sa to zmení len preto, lebo sme mali naozaj zlý začiatok.“

„S Lewisom sme vyhrali osemkrát Pohár konštruktérov a šesť súťaží jednotlivcov a aj naďalej máme spolu dobrý vzťah.“

Hoci Hamilton ako aj Mercedes avizujú, že vo vzájomnej spolupráci chcú pokračovať aj v nasledujúcich sezónach, Brit akosi nie a nie novú zmluvu podpísať. Je možné, že v roku 2024 uvidíme po boku Georgea Russella niekoho iného než sedemnásobného majstra sveta? Má už Mercedes za víťaza 103 veľkých cien vyhliadnutú potenciálnu náhradu?

„Napriek tomu, že chceme byť transparentní, nemá zmysel hovoriť o jazdeckej zostave pre rok 2024,“ vyslovil sa Wolff.

 „Momentálne musíme prekopať auto,“ pokračuje rodák z Viedne. „Sezóna je ešte len na začiatku, všetci musíme pracovať na jednom cieli, jazdci, inžinieri, celý manažment, nemôžeme hádzať uterák do ringu. Nikdy sme to neurobili a ani sa k tomu nikdy neuchýlime.“

„Musíme ísť veciam naozaj do hĺbky a ešte hlbšie, urobiť viac ako sme urobili doteraz a poskytnúť obom jazdcom auto, s ktorým budú môcť bojovať [o víťazstvá, pozn. red.],“ doplnil 51-ročný Rakúšan.