logo F1online.sk

Hamilton zaujal kritickejší postoj: Nepočúvali ma, pritom viem, čo auto potrebuje

Lewis Hamilton s DRS
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2023

Čo čaká Mercedes v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch? Aj keď sa nám niečo také zdalo priam nemožné, už druhý rok po sebe nie sú vyhliadky tohto tímu nijak ružové. Existujú pritom náznaky, že ani interne to nemusí byť úplne harmonické. Lewis Hamilton po Veľkej cene Bahrajnu naznačil, že mu tím nenačúva tak, ako by mal.

Lewis sa po pretekoch usmieval a novinárom povedal, že si tie necelé dve hodiny v Bahrajne užíval. Bol to vraj zábavný deň s množstvom skvelých bitiek, len ten výsledok nebol taký, aký by si v Mercedese po dlhých mesiacoch práce na novom aute priali.

„Skrátka som si to užíval. Milujem jazdenie a auto neskákalo, takže môj mozog zostal nepoškodený, moje zuby sú stále na svojich miestach a nebolí ma chrbát; proste som si užíval jazdu a pár tesných súbojov,“ povedal Hamilton po pretekoch s úsmevom pre BBC.

„Ešte v časoch s McLarenom som zažil mnoho áut, ako je toto. Síce neviem, ako alebo kedy sa nám to podarí napraviť, ale v určitom okamihu k tomu musí prísť,“ dodal tak napoly odhodlane.

Ten svojmu tímu nakoniec vytkol – pri otázke o ďalšom postupe práce smerom do budúcna –, že ho dostatočne nepočúval. „Je to naozaj o… viete, minulý rok som tímu povedal, aké problémy monopost má. Už som v živote riadil veľmi veľa áut a dobre viem, čo auto potrebuje a čo nie,“ prehlásil sedemnásobný šampión.

„Myslím si, že je to o zodpovednosti, potrebujeme zdvihnúť ruku a priznať si: ‚Áno, nepočúvali sme vás, nie sme na tom tak, ako by sme mali  a musíme na tom popracovať.‘“

„Musíme sa dobre pozrieť na vyváženie v zákrutách, preskúmať slabiny auta a zomknúť sa ako tím. Presne to aj robíme. Stále sme viacnásobní majstri sveta, ale tentoraz to nezvládli. To však ešte neznamená, že smerom do budúcna to nemôžeme poskladať dobre,“ dodal Hamilton.

Treba povedať, že Mercedes strácal na lídra v Bahrajne približne rovnako, ako vlani. V tíme dokázali za rok vyriešiť poskakovanie a taktiež urobiť nemalý krok vpred. Na najlepšie tímy to však stále nestačí.