logo F1online.sk

Horner si uťahuje z Aston Martinu: Som rád, že naše staré auto funguje tak dobre!

Fernando Alonso a Lance Stroll
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala6. 3. 2023

Aston Martin má už od svojho počiatku v pláne stať sa účastníkom bojov o majstrovský titul. Kto by však čakal, že sa začne tak skoro miešať Ferrari a Mercedesu do remesla? A kým menované tímy z toho istotne nie sú nadšené, v Milton Keynes sa bavia. Christian Horner dokonca vtipkuje, že na pódiu v Bahrajne sa ocitli tri monoposty Red Bullu.

Charles Leclerc síce musel odstúpiť z pretekov pre zlyhanie techniky, no s Lewisom Hamiltonom a Carlosom Sainzom si Fernando Alonso musel poradiť v priamom súboji priamo na trati. A podarilo sa mu to, za čo bol odmenený ziskom pódia.

“V nedeľných pretekoch vyzerali byť veľmi silní,” hodnotí výkon Aston Martinu Christian Horner. “A užil som si pohľad na Fernanda, ktorý sa tiež ocitol tu hore. Štyridsiatnikom dodáva nádej, že aj starý chlap má v sebe iskru. A mal veľmi dobré preteky. Je veľmi konkurencieschopný a monopost Aston Martinu vyzerá dobre.”

“Na základe výsledkov z prvých pretekov by ste mohli povedať, že tu boli druhým najsilnejším tímom,” zhodnotil šéf tábora červených býkov, ktorý v posledných rokoch opustilo viacero postáv.

Aston Martin v skutočnosti neprilákal len skúsených inžinierov z Red Bullu, no o tých sa hovorí najviac. Je to tak aj zásluhou Christiana Hornera a Helmuta Marka, ktorí radi pripomínajú, odkiaľ sa vlastne vzali nápady technického oddelenia v silverstonskej továrni.

Tím pod vedením Dana Fallowsa, bývalého inžiniera červených býkov, podľa Christiana Hornera všetkým vrátane Mercedesu a Ferrari ukazuje, že Red Bull nie je nedostihnuteľný. “Pre všetky stajne je to dôkaz, že sa to dá. Počas zimy odviedli dobrú robotu. Hovorí sa, že napodobovanie je najväčší kompliment. A som rád, že naše staré auto funguje tak dobre.”

Ale teraz vážne: Neľutuje tak trochu Red Bull, že Danovi Fallowsovi nedal viac priestoru a dopustil, aby odišiel ku konkurencii? Odpoveď ani veľmi neprekvapí, keďže monopost RB19 je momentálne najsilnejší zo všetkých.

“Nie, pretože si myslím, že máme úžasný tím. A všetko sa musí vyvíjať, nič nie je nehybné,” vysvetľuje Fallowsov odchod. “A myslím si, že podobnosť medzi naším monopostom a ich monopostom môžeme vnímať ako kompliment. Je skvelé vidieť tri naše autá na pódiu.”

Súvisiace články