logo F1online.sk

Gasly: S autami vpredu sa asi nemôžeme rovnať, ale som spokojný

Pierre Gasly
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2023

Keď sme pred sezónou niekoho tipovali ako možného kandidáta na prienik medzi troch najlepších, bol to tím Alpine. Po dobrej minulej sezóne bola francúzska stajňa k prvým trom najbližšie, avšak po prvom dni v Bahrajne určite nevyzerá ako kandidát na pódiové umiestnenie.

Na výkonnosť Alpinu sme boli veľmi zvedaví. Tím toho počas predsezónnych testov veľa neukázal a takisto neukázal nič, na základe čoho by sme mohli súdiť, že sa mu podarilo vymaniť zo stredu poľa. Platí to aj po piatkových jazdách v Bahrajne.

„Musím povedať, že som veľmi spokojný,“ zhodnotil svoj prvý deň v Bahrajne Pierre Gasly. „V prvom rade som rád, že sezóna začala, boli to dlhé týždne plných práce za oponou, ale čo mám skutočne rád je súťaženie na trati a porovnávanie s ostatnými.“

„Bolo to zaujímavé, vyskúšali sme niekoľko rozličných nastavení a pokračovali tam, kde sme po testoch skončili. Odnášame si niekoľko cenných poznatkov a celkovo to bol pozitívny deň,“ dodal francúzsky pretekár.

Alpine sa počas predsezónnych testov venoval takmer výhradne pretekovým simuláciám, na ktoré nadviazal aj počas prvého súťažného víkendu. „Keď ich skúšate, tak možno máte dobrý pocit, ale vaše časy sú zakaždým relatívne a musíte sa pozerať aj na ostatných. Ja osobne som bol celkom spokojný, podľa mňa máme dobrý základ, aj keď to bude extrémne vyrovnané. Vpredu zrejme máme skupinu áut, s ktorými sa asi nemôžeme rovnať, ale vo zvyšku balíka budeme svedkami minimálnych rozdielov, takže je dôležité doladiť auto a v kvalifikácii očakávam tesnú bitku,“ povedal Gasly.

V povzbudzujúcej nálade sa cítil aj jeho tímový kolega Esteban Ocon. Asi si však nebudeme klamať, že Alpine ani v úvode ročníka 2023 medzi najlepších neprenikol, ale nálada v tíme sa zdá byť dobrá.

„Cítim sa dobre a myslím si, že to bol pozitívny deň, pokračovali sme v zlepšovaní auta i jeho chápaní. Popoludní som mal oveľa lepší pocit, dobre sme porovnali obe autá a máme dosť veľa informácií. Je to tesné, takže dúfam, že v sobotu dokážeme pokračovať v nastolenom trende a posúvať sa dopredu,“ povedal Ocon.

„Uskutočnili sme aj nejaké pretekové simulácie, aby sme zistili, čo máme v rukách a čo potrebujeme zlepšiť. Vyzeráme na tom byť podobne ako mnohí ďalší, ale takisto lepšie než niektorí z našich súperov, čo je sľubné,“ dodal.

Súvisiace články