logo F1online.skF1online.sk

Hamilton o W14: Od prvého momentu som vedel, ako na tom sme

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 3. 2023

Mercedes vstupoval do novej sezóny na vlne veľkých očakávaní. Kvôli výkonnosti a hmotnosti sa vrátil k čiernemu lakovaniu a hoci ich zmenil, ponechal si aj extrémne úzke bočnice. Dokáže sa tím definitívne vrátiť do boja o titul? Nuž, väčšina odborníkov ho v Bahrajne nefavorizuje a aj Lewis Hamilton priznal, že nový monopost W14 trpí určitými „detskými chorobami“.

Neboli to síce v podaní Mercedesu také náročné testy ako vlani, ale partička okolo Tota Wolffa nepôsobila na predsezónnych testoch najpripravenejším dojmom. Dôvodom bolo hlavne to, že monopost W14 si zrejme vyžiada čas, kým sa dostane do potrebnej „prevádzkovej teploty“. Hneď od prvého zvezenia s ním to vraj tušil aj Lewis Hamilton.

„Od prvého zvezenia s týmto autom som vedel, ako na tom sme a akým výzvam budeme čeliť,“ prehlásil sedemnásobný majster sveta. „Pozitívne je, že v tomto roku netrpíme poskakovaním, čo je obrovské plus.“

„Snažiť sa vyriešiť problémy a popri tom sa trápiť s poskakovaním, ktoré maskuje mnohé ďalšie veci, skutočne sťažilo skúmanie toho, čo sa naozaj deje. Teraz takýto problém nemáme.“

„Môžeme sa teda sústrediť čisto na výkonnosť. Bolo pre mňa povzbudzujúce sledovať sústredenie a odhodlanie všetkých ľudí v tíme. Všetci sa veľmi usilujú v snahe vrátiť nás na vrchol. Na začiatku sezóny na tom teda nie sme tak, ako by sme chceli, ale stále sme skupina ľudí s niekoľkými titulmi na konte a ja našim ľuďom verím,“ prehlásil Hamilton odhodlane.

George Russell sa na tlačovej konferencii pred štartom víkendu spoliehal na nové zadné krídlo. Mercedes má k dispozícii novú špecifikáciu tohto komponentu, ktorý sa rozhodne môže postarať o rozdiel. Pred týždňom používal tím väčšie zadné krídlo, ktoré bude relevantné pre širokú škálu okruhov, nie však pre Bahrajn.

„Máme tu krídlo, ktoré ako dúfam, bude vhodnejšie pre charakter tohto okruhu,“ verí Hamilton. „Nemyslím si síce, že to zmení úplný obraz, ale snáď nás to posunie správnym smerom.“

„Ako v prípade všetkých ostatných, aj my sme si prešli dáta a teraz určite lepšie chápeme, ako s týmto autom pracovať a aké sú jeho slabiny. Tie sa nepodarí vyriešiť hneď, avšak dámy a páni v továrni tvrdo pracujú, aby sa to podarilo,“ dodal Lewis.

Súvisiace články

Diskusia