logo F1online.skF1online.sk

Pérez upozorňuje, že nikomu nebude pomáhať, ak jemu nik nepomôže

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 3. 2023

Red Bull má našliapnuté k ďalšiemu titulu. To je skvelá správa pre Sergia Péreza, ktorý si ešte nemusí búchať hlavu o stenu, že zahodil obe doterajšie príležitosti a odchádza naprázdno ako Valtteri Bottas. Podobne ako fínsky pretekár však avizuje veľký útok na titul a dokonca sa zastrája, že už nebude bezpodmienečne pomáhať kolegovi.

Aj zo Sergia Péreza sa stal “skvelý wingman”, ako by to nazval Toto Wolff. V uplynulých dvoch rokoch Maxovi Verstappenovi viackrát pomohol, no zrejme udalosti z minuloročnej Brazílie znížili jeho ochotu pokračovať v “dobre odvedenej práci”, ako by to azda nazval Christian Horner.

Pred novou sezónou bude Red Bull opäť bojovať o titul, a tak je pravdepodobné, že raz bude potrebovať pomoc kolegu Verstappen, inokedy zas Sergio Pérez. Mexičan však upozorňuje, že niečo za niečo. “Vždy je dôležité pracovať ako tím,” zdôraznil v rozhovore pre Fox Sports. “Samozrejme, ak zbadám, že sa mi nedostáva podpory, ktorú by som potreboval, tak ju ani ja neposkytnem.”

“Nečakám však, že by došlo k niečomu takému,” zamyslel sa a spomenul si aj na spomínané preteky v Sao Paule a Verstappenovo odmietnutie. “Veľmi ma to prekvapilo. Neviem, čo sa stalo, najmä po tom všetkom, čo som preňho spravil. Stále tak celkom nechápem jeho dôvody. Ak má dva tituly majstra sveta, tak ich má vďaka mne.”

V Red Bulle sa zrejme o celej veci bavili a nastavili si isté pravidlá, aj keď Pérez podľa vlastných slov stále nerozumie Verstappenovmu správaniu. “Myslím si, že ohľadom dôležitých vecí máme jasno. O titul bude bojovať šesť áut, takže nás čaká napínavá sezóna. Na mnohých veľkých cenách bude dôležité pracovať ako tím.”

Zástupcovia Red Bullu sa v uplynulých dňoch nechali počuť, že monopost RB19 by mal vyhovovať obom jazdcom. Ak sa tieto predpovede naplnia, Sergio Pérez má jedinečnú šancu uchmatnúť si nielen pár víťazstiev, ale aj dosiahnuť svoj vytúžený cieľ.

“Tento rok bezpochyby rozhodne o mnohých veciach — o tom, aký som dobrý, ako veľmi budem chcieť pokračovať v tomto športe. Jednoznačne ide o kľúčový rok v mojej kariére,” hlási Sergio Pérez, ktorého zmluva s Red Bullom sa skončí po sezóne 2024.

Ak ho Formula 1 prestane baviť, mal by v nej zotrvať ešte rok. A možno ani to nie. “Ak nebudem mať stopercentnú chuť ráno vstať, každé deň trénovať, počas celého roka si dávať pozor na jedálniček a odovzdávať tomuto športu všetko — neviem si predstaviť, že by som tu zostával, keby som šiel len na 90 percent.”

Súvisiace články

Diskusia