logo F1online.skF1online.sk

Podľa Leclerca má Red Bull náskok, ale Ferrari sa môže dotiahnuť

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2023

Vstupujeme do novej sezóny a pred nami sú nové očakávania. Karty sa nám tento víkend rozdajú opäť nanovo a každý vstúpi do nového ročníka s nulou na svojom konte. Ako to však už vo Formule 1 býva, každý bude mať v rukách auto inej kvality a rýchlosti. Podľa pilota Ferrari Charlesa Leclerca je pred štartom prvého víkendu tým najkvalitnejším strojom Red Bull.

Vychádzame z predsezónnych testov, ktoré naznačili, že obhajcovia titulu sú na začiatku sezóny 2023 najsilnejší. Vlaňajší ročník zakončili so solídnym náskokom pred prenasledovateľmi a aj tí teraz tvrdia, že práve obhajcovia titulu budú mať v nedeľu v Bahrajne najväčšie šance.

„Red Bull a Max vyzerajú byť veľmi silní. Mali veľmi dobrý štart. Stále sú to síce iba testy, takže ťažko povedať, ako veľmi, ale v porovnaní s nami vyzerajú byť vpredu. Máme teda pred sebou nejakú prácu, ale stále je to iba začiatok,“ povedal novinárom v Bahrajne Charles Leclerc.

„Naším cieľom je určite zlepšiť sa,“ dodal.

Ferrari zostalo počas predsezónnych testov dokonalo nenápadné. Vnímali sme to ako pečať nového šéfa Frédérica Vasseura, ktorý predviedol priam ukážkového „bobríka mlčania“, a to isté zrejme nariadil aj svojim pilotom. Nedá sa povedať, že by Scuderia prepadla alebo sklamala, avšak ani neohúrila. Rozhodne naďalej náleží do prvej trojky, ale ako veľmi v červenom tíme skrývali svoj potenciál sa dozvieme až tento víkend.

Na otázku, ako veľmi sa Ferrari skrývalo, odpovedal Leclerc s úsmevom: „Nepoviem. Neukázali sme všetko, ale ani Red Bull neukázal všetko, rovnako tak všetci ostatní. Skutočnosť spoznáme až v kvalifikácii.“

„Ťažko povedať, ako presne na tom sme, ale celkový obraz mi našepkáva, že sme možno trochu pozadu,“ priznal Leclerc.

„Je dôležité začať sezónu dobre, ale ako sme videli aj v minulom roku, toto nie je to najdôležitejšie. Vývoj v priebehu sezóny je rovnako dôležitý, ak nie dôležitejší.“

„V každom prípade sme podľa mňa mali veľmi dobré testy v tom zmysle, že sme odjazdili množstvo kôl, nemali žiadne problémy so spoľahlivosťou a vykonali všetky skúšky, ktoré sme mali naplánované s cieľom preskúmať auto. Testy teda dopadli dobre, teraz uvidíme, ako na tom sme v porovnaní s ostatnými,“ povedal monacký pretekár.

Súvisiace články

Diskusia