logo F1online.skF1online.sk

Red Bull mi nikdy nerobil autá šité na mieru, tvrdí Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 3. 2023

Max Verstappen je známy tým, že preferuje pretáčavé monoposty, zatiaľ čo jeho tímový kolega Sergio Pérez zase nedotáčavé. Keďže RB18 ako aj RB16B väčšmi sedeli jazdeckému štýlu dvojnásobného majstra sveta, formulová obec si z toho vyvodila isté závery, a to také, že tím z Milton Keynes zámerne vytvára autá šité na mieru Holanďana. Ten to ale vyvracia.

Verstappen namiesto toho hovorí, že Red Bull pretáčavé monoposty vždy vyrábal, a to aj dávno pred jeho príchodom. Holanďan tvrdí, že auto, ktoré je rýchle, musí byť zároveň aj pretáčavé.

„Nemyslím si, že Red Bull zámerne vyrábal monoposty tak, aby sedeli môjmu jazdeckému štýlu,“ poznamenal Max Verstappen.

„Ako jazdec sa vždy musíte prispôsobiť tomu, čo dostanete, a to som urobil aj ja, keď som prišiel do Red Bullu.“

„Pravdupovediac, autá v Red Bulle boli vždy pretáčavé – mali dobrú prednú časť. Ak mám povedať pravdu, rýchle a zároveň nedotáčavé auto som nikdy v živote nezažil, a to v žiadnej kategórii.“

„Mám pocit, že keď sa ma ľudia opýtajú na to, aký mám jazdecký štýl, tak neviem, čo mám povedať. Vždy sa totiž prispôsobím tomu, čo dostanem, a to tým najlepším možným spôsobom. V niektorých prípadoch je to o niečo ťažšie. Domnievam sa však, že je kľúčové, aby ste sa autu vedeli prispôsobiť – a to každý rok a tiež na každej trati,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia