logo F1online.skF1online.sk

Budem jesť a piť čo chcem, povedal si Verstappen a pribral desať kíl

Max Verstappen
© RB/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 2. 2023

Piloti Formuly 1 musia, najmä počas sezóny, udržiavať prísnu diétu a celkovo dbať o svoje fyzické zdravie a kondíciu. Niet preto divu, že si aspoň po skončení ročníka nachvíľu vyhodia z kopýtka a doprajú si nejaký ten rezník či orosenú dvanástku. Max Verstappen si však po minuloročnom šampionáte toho doprial zrejme viac než dosť. V zime totiž pribral solídnych desať kilogramov, ktoré sa mu určite nezhadzovali ľahko.

Verstappenova hmotnosť sa v priebehu ročníka pohybuje približne na úrovni 74 kilogramov. Je bežné, že cez zimu nejakých tých päť kilo priberie, no tentokrát to bolo o niečo viac. Keďže predsezónna príprava jazdcov trvá obvykle vyše šesť týždňov, Holanďan mal čo robiť, aby sa vôbec včas vtesnal do svojej kombinézy.

„Celý rok mám pocit, že sa pohybujem pod svojou normálnou váhou,“ uviedol Max Verstappen pre De Telegraaf. „Potom si vyhradím jeden mesiac na to, aby som jedol a pil, čo chcem a celkovo si trochu užil.“

Niektorí jazdci zostávajú disciplinovaní aj počas zimnej prestávky, no v prípade Verstappena tomu tak očividne nie je.

„Rád si vtedy [počas zimy, pozn. red.] trochu ublížim,“ zavtipkoval Holanďan.

Nielen Verstappen v poslednom čase výrazne schudol. Nejaké to kilo zhodil aj samotný monopost Red Bullu, ktorý je oproti vlaňajšku o čosi ľahší.

„To auto malo ešte väčšiu nadváhu ako ja, bolo pribraté väčšmi než ja v decembri. A to už je čo povedať,“ dodal na záver žartovne Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia