logo F1online.sk

Leclerc: Nie je dôvod robiť si starosti

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 2. 2023

Ferrari vstúpilo do predsezónnych testov spoľahlivo, ale všeobecné presvedčenie o nadvláde Red Bullu neprelomilo. Podľa niektorých výpočtov je v pretekovom tempe pred Mercedesom a Aston Martinom, ale pomerne ďaleko za Red Bullom. Okrem toho sa viacerí domnievajú, že nové SF-23 požiera vlastné pneumatiky.

Poskakovanie v tejto sezóne nie je takou témou ako vlani. Sme svedkami nejakého, ale nie takého agresívneho ako vlani. Pre Ferrari nebolo v minulom roku poskakovanie takým problémom, že by negatívne ovplyvnilo výkonnosť monopostu. Zdá sa, že to platí aj v tomto roku, napriek tomu, že sme miestami videli monopost SF-23 pomerne divoko poskakovať.

„Nemyslím si, že nás to nejako zvlášť trápi,“ povedal o tomto fenoméne pilot tímu Charles Leclerc.

„Dnes (v piatok, pozn. red.) sme vykonali rozličné testy a primárne sa zamerali na nastavenie auta. Pracujeme tvrdo, ale je ešte príliš skoro, aby sme vynášali nejaké závery,“ hovorí monacký pretekár.

„Myslím si, že prvý deň testov bol zameraný hlavne na vyskúšanie širokej škály rozličných smerov a nie na to, čo budeme robiť o týždeň počas súťažného víkendu. Testy slúžia práve na toto.“

„Prvý deň bol pre nás pozitívny a po ňom nasleduje práca na detailoch a dolaďovaní. Momentálne nie je dôvod robiť si starosti,“ dodal Leclerc.

Ten bol pred novinármi napriek všetkému ľadovo pokojný a tvrdí, že všetko zodpovedá očakávaniam tímu, čo je „dobrý signál, takže toto je pozitívne. Musíme zistiť, či sa všetky dáta zhodujú. Našťastie všetko sedí,“ hovorí monacký pretekár.

„Piatok bol o tom pokúsiť sa z auta vyťažiť viac výkonnosti a v sobotu budeme pokračovať v posúvaní sa dopredu analýzou našich dát,“ uzavrel monacký pretekár.

Súvisiace články