logo F1online.skF1online.sk

Hamiltonov film o F1 počíta so ženskými predstaviteľkami v hlavných úlohách

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 2. 2023

Lewis Hamilton sa okrem pretekania venuje hneď niekoľkým aktivitám. Najnovšie sa rozhodol natočiť film z prostredia kráľovnej motoršportu, ktorý by sa mal začať nakrúcať už v tomto roku. Jednu z hlavných postáv filmu si zahrá Brad Pitt, súčasťou snímku však budú zrejme aj ženské predstaviteľky, ktoré stvárnia mechaničky či pretekárky.

Hoci sa film bude točiť vo veľkej miere okolo Brada Pitta, chýbať nebude ani ženské zastúpenie, a to aj napriek tomu, že v dnešnej Formule 1 „nežnejšie pohlavie“ de facto úplne absentuje. Lewis Hamilton, ktorý bude producentom filmu, to odôvodnil s tým, že chce F1 prezentovať takú, akou by mala byť [rozmanitejšou, pozn. red.] a nie takú, akou v súčasnosti je.

Predtým, než však dôjde k obsadeniu samotných ženských postáv, sa filmový štáb poobhliada po hercovi, ktorý sa predstaví po boku Brada Pitta a zahrá si mladého nádejného pretekára. Päťdesiatdeväťročný Američan sa zase predstaví v akejsi role jeho mentora.

„Práve teraz prechádzame procesom výberu postavy, ktorá sa predstaví po boku Brada, čo je vzrušujúce,“ poznamenal Lewis Hamilton. „V podstate sa jedná o konkurz.“

„Máme nahrávky, na ktorých uchádzači robia určité scény, ktoré sme si prešli. Sadli sme si v kancelárii s Jerrym [Bruckheimerom, producentom filmu, pozn. red.], Joeom [Kosinskim, režisérom filmu, pozn. red.] a Bradom a prešli sme si tieto nahrávky. Každý sa k nim následne vyjadril.“

Hamilton ďalej uviedol, že jedným z cieľov filmu bude nastoliť akýsi obraz toho, ako by mala Formula 1 v budúcnosti vyzerať – byť  rozmanitejšia. Z tohto dôvodu bude herecké obsadenie výrazne rôznorodé a v hlavných úlohách sa tak predstaví viacero žien.

„Chcem nakrútiť film, ktorý bude rozmanitý a bude prezentovať to, ako by Formula 1 mala v budúcnosti vyzerať, respektíve akou by mala byť už teraz, ale bude v budúcnosti,“ vyslovil sa sedemnásobný majster sveta.

„Chcem vidieť mechaničky. Do filmu by sme radi zakomponovali pretekárku. K tomuto bodu sme sa však ešte nedostali. Prečo by to však takto nemohlo byť? Práve teraz sa zapodievame scenárom. Prešli sme jeho niekoľkými rôznymi variantmi. Stále čakáme na jeho novú podobu, je to zdĺhavý proces. Sedel som nad tým celé Vianoce.“

„Je to vzrušujúce. Neviem sa dočkať, kedy sa mi nový scenár dostane do rúk. Včera som sa s Bradom rozprával o postavách, ktoré by sme mali do filmu doplniť,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia